ΑΘΗΝΑ
11:51
|
26.04.2024
Υπερασπιζόμαστε τα Δημόσια Μουσεία - Η πολιτιστική κληρονομιά είναι η κοινή μας περιουσία, δεν την παραχωρούμε στους «εκλεκτούς» της εκάστοτε κυβέρνησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πολιτισμός… πολιορκείται. Από τη μια η υποβάθμιση των πτυχίων και των σπουδών των ανθρώπων, που επέλεξαν να ασχοληθούν με τις παραστατικές Τέχνες. Και από την άλλη τα μουσεία, τα οποία σύντομα θα περάσουν στα χέρια κάποιων «μάνατζερ» κατ’ επιλογή της εκάστοτε κυβέρνησης. Και τότε είναι πολύ πιθανό να συμβεί αυτό που δείχνει το παρακάτω βίντεο:

Πρόκειται για ένα βίντεο που επιμελήθηκε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων για να μας δείξει μια εικόνα από το μέλλον. Ο ΣΕΑ επίσης εξηγεί επίσης τι διακυβεύεται και δηλώνει: Αγωνιζόμαστε για να το αποτρέψουμε! Η πολιτιστική κληρονομιά είναι η κοινή μας περιουσία, δεν την παραχωρούμε στους «εκλεκτούς» της εκάστοτε κυβέρνησης.

Τι συμβαίνει;

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αποκόψει τα πέντε μεγαλύτερα δημόσια αρχαιολογικά Μουσεία από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και να διορίσει σε αυτά Διοικητικά Συμβούλια με πρόσωπα της επιλογής της.

Πού θα οδηγήσει αυτό;

Στην παράδοση των αρχαιοτήτων σε πρόσωπα που δεν έχουν σχέση με την αρχαιολογία, στην αύξηση εισιτηρίων, στην κατάργηση κάθε δωρεάν παροχής για το κοινό, στην έμμεση ιδιωτικοποίηση.

Το χειρότερο;

Τα ΔΣ θα έχουν την αρμοδιότητα να ιδρύουν παραρτήματα των Μουσείων στο εξωτερικό, εξάγοντας μόνιμα αρχαιότητες από την Ελλάδα.

Σε ποια Μουσεία;

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Πώς μπορείς να βοηθήσεις; Υπόγραψε το ψήφισμα: https://secure.avaaz.org/community_pe…

Επισκέψου τη σελίδα https://www.facebook.com/standwithgre…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

The Old Oak: A symbol of endurance

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Σε δημοπρασία ο εξαφανισμένος για 100 χρόνια πίνακας του Κλιμτ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα