ΑΘΗΝΑ
04:48
|
20.09.2024
Η κυβέρνηση Γκαβριλίτα κλήθηκε το τελευταίο διάστημα να αντιμετωπίσει μεγάλες διαδηλώσεις ενάντια στην αύξηση των τιμών, ειδικά στον τομέα της ενέργειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παραίτηση της κυβέρνησής της ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι η πρωθυπουργός της Μολδαβίας Νατάλια Γκαβριλίτα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.

Η Γκαβριλίτα ανέλαβε τα καθήκοντά της τον περασμένο καλοκαίρι όταν το φιλοευρωπαϊκό Κόμμα Δράσης και Αλληλεγγύης στο οποίο ηγείται εξασφάλισε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, με προμετωπίδα το χτύπημα της διαφθοράς στη χώρα.

«Εάν η κυβέρνησή μας είχε στο εσωτερικό την υποστήριξη που απολαμβάνει από τους εταίρους μας στο εξωτερικό, θα μπορούσαμε να κυβερνήσουμε για περισσότερο χρόνο», ανέφερε η απερχόμενη πλέον επικεφαλής της μολδαβικής κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν περίμενε πως η κυβέρνηση της θα βρίσκονταν αντιμέτωπη με «τόσες πολλές κρίσεις που προκλήθηκαν από την ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία».

Η πρώην σοβιετική δημοκρατία των 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων, βρίσκεται εδώ και μήνες αντιμέτωπη με τον αυξανόμενο πληθωρισμό, λόγω της ενεργειακής κρίσης που ακολούθησε τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση Γκαβριλίτα κλήθηκε το τελευταίο διάστημα να αντιμετωπίσει μεγάλες διαδηλώσεις ενάντια στην αύξηση των τιμών, ειδικά στον τομέα της ενέργειας.

Πλέον η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάια Σαντού, που πανηγύρισε την αποδοχή της υποψηφιότητας της χώρας στην Ε.Ε. πέρσι, θα πρέπει να επιλέξει σε ποιον θα δώσει διερευνητική εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης.

Η Μολδαβία, πρώην σοβιετική δημοκρατία με ισχυρούς εθνοτικούς δεσμούς με τη γειτονική της Ρουμανία, έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το τελευταίο διάστημα και λόγω της Υπερδνειστερίας.

Πρόσφατα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε τη Δύση ότι σκοπεύει να ενσωματώσει τη Μολδαβία στη Ρουμανία και να εντάξει έτσι το έδαφός της στο NATO.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα