ΑΘΗΝΑ
20:18
|
27.04.2024
Νεαροί ακτιβιστές κατήγγειλαν τις καταστροφικές επεμβάσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή «στο στόμα του λύκου», σε εκδήλωση του ιδρύματος NED.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την καταστροφική πολιτική των κυβερνήσεων των ΗΠΑ σε Ιράκ, Συρία και την ευρύτερη Μέση Ανατολή κατήγγειλαν σήμερα νεαροί πολιτικοί ακτιβιστές σε εκδήλωση του ιδρύματος «Εθνική Προικοδότηση για τη Δημοκρατία»  (National Endowment for Democracy, NED).

Μετά την ομιλία του Ντέιμονμ Γουίλσον, προέδρου του ιδρύματος που προωθεί, δικαιολογεί και προβάλει επεμβάσεις των ΗΠΑ σε ξένες χώρες, δύο νεαροί ακτιβιστές «τάραξαν τα νερά» της εκδήλωσης λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους.

«Συγνώμη, τι γίνεται με την διαφθορά που έχουν προκαλέσει σε όλες αυτές τις χώρες του κόσμου οι ΗΠΑ; Αφγανιστάν: Τους πήραμε 9 δις. δολάρια από τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό επειδή υποτίθεται δεν μας αρέσει η κυβέρνηση, αλλά μπορούμε να καταδικάσουμε τον πληθυσμό τους στην λιμοκτονία. Να θυμίσουμε και το Ιράκ; Πήγαμε εκεί με το ψευδές πρόσχημα των όπλων μαζικής καταστροφής και καταστρέψαμε τη χώρα. Τι γίνεται στη Συρία; Έγινε εκεί ένας τρομερός σεισμός και δεν στέλνουμε καθόλου βοήθεια εξαιτίας των κυρώσεων που έχετε επιβάλει…»

Τη στιγμή εκείνη άνθρωπος της ασφάλειας του ιδρύματος προσπαθεί να τον διακόψει και να τον απομακρύνει από την αίθουσα, αλλά ο νεαρός απτόητος συνεχίζει σαν πυροβόλο!

«Δεν υπάρχει δημοκρατία σε αυτά που προωθείτε σε όλες αυτές τις διαφορετικές χώρες. Εδώ πρόκειται απλά για φασισμό! Οι ΗΠΑ είναι μία φασιστική χώρα!» λέει προτού τον απομακρύνουν από την αίθουσα.

Όμως το αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο πιάνει το μικρόφωνο άλλος ακτιβιστής και συνεχίζει εκεί που σταμάτησε ο πρώτος.

«Ο κόσμος απέρριψε την δημοκρατία σας. Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ,Λιβύη. Ό,τι και εάν δοκιμάσατε να κάνετε, απέτυχε και εσείς θα ξεχαστείτε! Είστε πανούκλα! Ο κόσμος βαρέθηκε τις βλακείες σας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα