ΑΘΗΝΑ
06:42
|
20.04.2024
Η Ρωσία κατήγγειλε σήμερα την έκκληση να απαγορευτεί η συμμετοχή των Ρώσων αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία κατήγγειλε σήμερα (11/2) την έκκληση να απαγορευτεί η συμμετοχή των Ρώσων αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, την επομένη της συνάντησης όπου ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε ένα τέτοιο μέτρο, επικαλούμενος την ένοπλη σύγκρουση με τη Μόσχα.

«Η προσπάθεια να υπαγορευτούν οι όροι για τη συμμετοχή αθλητών σε διεθνείς αγώνες είναι απολύτως απαράδεκτη (…) Βλέπουμε αυτήν τη στιγμή μια απροκάλυπτη επιθυμία να καταστραφεί η ενότητα του διεθνούς αθλητισμού», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Αθλητισμού, Όλεγκ Ματίτσιν, σύμφωνα με όσα ανέφεραν ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

35 χώρες ζητούν απαγόρευση για τη Ρωσία και τη Λευκορωσία

Μια ομάδα 35 χωρών, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας και της Αυστραλίας, θα απαιτήσουν τον αποκλεισμό Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, δήλωσε ο Λιθουανός υπουργός Αθλητισμού την Παρασκευή, εντείνοντας την αβεβαιότητα για τους Αγώνες του Παρισιού.

Η κίνηση ενισχύει την πίεση στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) που προσπαθεί απελπισμένα να αποφύγει τη διάλυση του αθλητικού γεγονότος από την αιματηρή σύγκρουση που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία.

«Προχωράμε προς την κατεύθυνση πως δεν θα χρειαστεί μποϊκοτάζ, επειδή όλες οι χώρες είναι ομόφωνες», δήλωσε η Γιουργίτα Σιουγκτζντίνιενε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συμμετείχε στη διαδικτυακή συνάντηση στην οποία συμμετείχαν 35 υπουργοί για να συζητήσουν την έκκληση για την απαγόρευση, επισημαίνοντας ότι 228 Ουκρανοί αθλητές και προπονητές έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της ρωσικής επίθεσης.

«Αν υπύρχε ένα άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων με δολοφονίες και βλήματα, ξέρετε ποια εθνική ομάδα θα έπαιρνε την πρώτη θέση», είπε στους υπουργούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: Εξετάζονται εναλλακτικές για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Στον θρόνο του Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς

Αντεπίθεση του Ιράν: Η τέχνη της προσποίησης πριν το «γκολ»

Στον τελικό του Μόντε Κάρλο ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα