ΑΘΗΝΑ
09:39
|
04.05.2024
Ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα τερματίσει τη θητεία του όπως είχε προγραμματιστεί τον Οκτώβριο, δήλωσε εκπρόσωπος της συμμαχίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα τερματίσει τη θητεία του όπως είχε προγραμματιστεί τον Οκτώβριο, δήλωσε εκπρόσωπος της συμμαχίας, αφού μια εφημερίδα ανέφερε ότι ετοιμάζεται περαιτέρω παράταση, αναφέρει το Reuters.

«Η θητεία του Γενικού Γραμματέα Γενς Στόλτενμπεργκ παρατάθηκε τρεις φορές και έχει υπηρετήσει συνολικά για σχεδόν εννέα χρόνια», δήλωσε αργά το Σάββατο η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Οάνα Λουνγκέσκου.

«Η θητεία του Γενικού Γραμματέα λήγει τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους και δεν έχει καμία πρόθεση να επιδιώξει άλλη παράταση της θητείας του».

Νωρίτερα, η Welt am Sonntag ανέφερε ότι η θητεία του Στόλτενμπεργκ επρόκειτο να παραταθεί ξανά, καθώς η συμμαχία προσπαθεί να διατηρήσει τη σταθερότητα κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Η θητεία του Στόλτενμπεργκ, εκπαιδευμένου οικονομολόγου και πρώην ηγέτη του Εργατικού Κόμματος της Νορβηγίας, στο ΝΑΤΟ παρατάθηκε πέρυσι.

Διετέλεσε πρωθυπουργός της Νορβηγίας από το 2000-01 και το 2005-13 πριν γίνει αρχηγός του ΝΑΤΟ την επόμενη χρονιά. Υπήρξε επίσης υπουργός Οικονομικών και Υπουργός Ενέργειας.

Η Welt είπε ότι τα μέλη της συμμαχίας ήθελαν να δώσουν στον Στόλτενμπεργκ την ευκαιρία να προεδρεύσει της συνόδου κορυφής για την 75η επέτειο του οργανισμού στην Ουάσιγκτον τον Απρίλιο του 2024. Θα ήταν επίσης σε θέση να γίνει πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας όταν ο Ντέιβιντ Μάλπας παραιτηθεί την ίδια περίπου περίοδο, ανέφερε.

Δεν έχει ληφθεί απόφαση για το ποιος θα διαδεχθεί τον Στόλτενμπεργκ, αλλά ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Γουάλας είναι μεταξύ των κορυφαίων υποψηφίων για τη θέση, ανέφερε η Welt.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ευρωπαϊκών στόχων

Ερντογάν: Αναμένει επίθεση της Δύσης κατόπιν αναστολής εμπορίου με το Ισραήλ

Αναβλήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ

Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο για τη σημερινή συνάντηση με ξένους ηγέτες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα