ΑΘΗΝΑ
02:41
|
07.05.2024
Οι Βέλγοι εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες σε έναν ακόμη ευρωβουλευτή, τον Μαρκ Ταραμπέλα, για διαφθορά στο σκάνδαλο Qatargate.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Βέλγοι εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες σε έναν ακόμη βουλευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Μαρκ Ταραμπέλα, για διαφθορά σε ένα σκάνδαλο που συγκλόνισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανέφερε η βελγική εφημερίδα Le Soir.

Ο Ταραμπέλα, Βέλγος σοσιαλιστής, συνελήφθη την Παρασκευή. Το Le Soir επικαλέστηκε ομοσπονδιακούς εισαγγελείς ότι το Σάββατο κατηγορήθηκε για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ο δικηγόρος του Ταραμπέλα, Μαξίμ Τόλερ, είπε ότι ο πελάτης του αρνήθηκε οποιαδήποτε αδικοπραγία κατά τη διάρκεια της ανάκρισης από τις βελγικές αρχές.

Το λεγόμενο Κατάργκέιτ ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο όταν οι αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε τέσσερα άτομα που συνδέονται με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – το οποίο εδρεύει στις Βρυξέλλες – για τους ισχυρισμούς ότι οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κατάρ τους χάρισε χρήματα και δώρα για να επηρεάσουν τη λήψη αποφάσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα