ΑΘΗΝΑ
19:49
|
02.05.2024
Η χώρα επιδιώκει να υπογράψει αμυντικές συμφωνίες αξίας 8,44 δισ. ευρώ κατά την διάρκεια της έκθεσης Aero India.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ινδία θέλει να υπερτριπλασιάσει τις ετήσιες εξαγωγές άμυνας στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024/25 από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σήμερα, καθώς προσπαθεί να ενισχύσει την εγχώρια παραγωγή, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι τη Δευτέρα κατά τα εγκαίνια της έκθεσης Aero India.

Η χώρα επιδιώκει να υπογράψει αμυντικές συμφωνίες αξίας 750 δισεκατομμυρίων ρουπιών (8,44 δισεκατομμύρια ευρώ) στο διετές πενθήμερο γεγονός, το μεγαλύτερο όλων των εποχών, καθώς οι αεροπορικές της εταιρείες προσπαθούν να ολοκληρώσουν αγορές αεροσκαφών για να καλύψουν τη ζήτηση των πολιτών και να πιέσουν τους παγκόσμιους κατασκευαστές αεροσκαφών να παράγουν περισσότερα τοπικά. κυρίως μέσω συνεργασιών.

«Σήμερα, η Ινδία δεν είναι απλώς μια αγορά για αμυντικές εταιρείες, είναι επίσης ένας πιθανός αμυντικός εταίρος», είπε ο Μόντι στην ομιλία του στην έκθεση. «Καλώ τον ιδιωτικό τομέα της Ινδίας να επενδύσει όλο και περισσότερο στον αμυντικό τομέα της χώρας».

Η Ινδία, επί δεκαετίες ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς αμυντικού εξοπλισμού στον κόσμο, εξάγει τώρα σε 75 χώρες, πρόσθεσε.

Οι προηγούμενες ινδικές εξαγωγές περιλαμβάνουν τα ελικόπτερα Hindustan Aeronautics (HAL) (HIAE.NS) Dhruv προς τις Φιλιππίνες, τον Μαυρίκιο και τον Ισημερινό και Ρωσία-Ινδία με τους υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ της BrahMos Aerospace στις Φιλιππίνες. Η HAL πρόσφερε επίσης τα ελαφρά αεροσκάφη Tejas για πώληση στη Μαλαισία.

Στην εκδήλωση Aero India, που πραγματοποιήθηκε στον Πολεμικό Αεροπορικό Σταθμό Yelahanka κοντά στο Μπενγκαλούρου, οι αξιωματούχοι επευφημούσαν ακροβατικές επιδείξεις από αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων το σοβιετικής κατασκευής Sukhoi 30.

Μοιράζοντας σύνορα με αντιπάλους με πυρηνικά όπλα όπως η Κίνα και το Πακιστάν, ο στόλος της πολεμικής αεροπορίας της Ινδίας από την εποχή της ΕΣΣΔ έχει απεγνωσμένη ανάγκη εκσυγχρονισμού. Οι προμηθευτές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες ασκούν πιέσεις για μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς.

Η ένοπλη σύγκρουση Ρωσίας και Ουκρανίας έχει καταστήσει επιτακτική την ανάγκη για την Ινδία να διαφοροποιήσει περαιτέρω τη βάση εφοδιασμού της, εν μέσω φόβων για κυρώσεις των ΗΠΑ, πιθανή διακοπή του ρωσικού εφοδιασμού και πίεση της Δύσης στο Νέο Δελχί να περιορίσει τις σχέσεις με τη Μόσχα.

Οι εκθέτες στην έκθεση περιλαμβάνουν Airbus (AIR.PA), Boeing (BA.N), Dassault Aviation (AM.PA), Lockheed Martin (LMT.N), Israel Aerospace Industry, BrahMos, SAAB (SAABb.ST), Rolls Royce , Larsen & Toubro (LART.NS), HAL και Bharat Electronics Ltd (BAJE.NS).

Οι αεροπορικές εταιρείες της Ινδίας επεκτείνονται επίσης, με την Air India του Ομίλου Tata να αναμένεται να ανακοινώσει μια πιθανή συμφωνία ρεκόρ για την αγορά σχεδόν 500 τζετ από την Airbus και την Boeing, αξίας άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τιμές καταλόγου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή τον φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Μαινόμενος Ερντογάν για την δυτική υποκρισία στο θέμα της Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα