ΑΘΗΝΑ
19:40
|
25.04.2024
ΜέΡΑ25: Το μνημονιακό πολιτικό προσωπικό τα «ρίχνει» στον Άρειο Πάγο για τους δικούς του νόμους!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τροπολογία για το θέμα των πλειστηριασμών, μετά την εξοργιστική απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, κατέθεσε σήμερα κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού για τα Μουσεία, το ΚΚΕ, ζητώντας την παύση κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, πλειστηριασμού ή άλλου αναγκαστικού μέτρου σε βάρος της πρώτης – κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών οικογενειών.

«Με πλειστηριασμούς της πρώτης – κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων απειλούνται χιλιάδες λαϊκές οικογένειες για χρέη προς τις τράπεζες και τα “κοράκια”, τα funds που έχουν αγοράσει τα “κόκκινα” δάνεια, αλλά και για χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο και τους ΟΤΑ», αναφέρει το ΚΚΕ.

Η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία “λύνονται τα χέρια” των funds και των εταιρειών διαχείρισης δανείων για τη διενέργεια μαζικών πλειστηριασμών, ανοίγει έναν νέο, πιο άγριο γύρο επέλασης στη λαϊκή κατοικία.

Η επικίνδυνη αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολούθησαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, όπως ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που παρέδωσε τα “κόκκινα” δάνεια στα αρπακτικά των funds και σε συνέχεια ο πτωχευτικός νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ, Ενώ, ταυτόχρονα, με μια σειρά μέτρα που ψήφισαν οι κυβερνήσεις αυτές, ενισχύθηκε το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, καταστολή κ.α για να υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός που βυθίζει τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

ΜέΡΑ25: Τα ρίχνουν στον Άρειο Πάγο για τους δικούς του νόμους

«Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς, αμέσως επισημάναμε το αδιανόητο της σχετικής απόφασης. Ταυτόχρονα, όμως, καλέσαμε τις πολιτικές ηγεσίες των μνημονιακών κομμάτων να μην κρυφτούν πίσω από μία απόφαση που πάρθηκε εντός ενός νομικού πλαισίου που αυτές θέσπισαν» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25:

Όσο υπάρχει ο “Ηρακλής” της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, αλλά και οι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση των κόκκινων δανείων στα αρπακτικά ταμεία, για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και ακόμα και για το ιδιώνυμο αδίκημα για όσους αντιστέκονται στην πραγματοποίηση των πλειστηριασμών αυτών, δεν απαλλάσσει τις μνημονιακές Κυβερνήσεις από τις δικές τους τεράστιες και εγκληματικές ευθύνες, ό,τι κι αν αποφασίσει ο Άρειος Πάγος.

Στον αντίποδα όλων αυτών, υπάρχει το νομικό πλαίσιο που προτείνει το ΜέΡΑ25 με την κατάργηση του “Ηρακλή”, το τέλος της μεταφοράς των κόκκινων δανείων στα αρπακτικά ταμεία και την θέσπιση πραγματικής προστασίας, της πρώτης, λαϊκής κατοικίας και των μικρομάγαζων από μία δημόσια εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων, τον “Οδυσσέα”.

«Αυτή είναι η μόνη πραγματική, άμεση, ρεαλιστική και δίκαιη λύση. Κι όχι η αναστολή των πλειστηριασμών που ζητάει ο κ. Τσίπρας, μέχρι -άκουσον άκουσον- τις εκλογές και μάλιστα με ΠΝΠ! Δηλαδή, μέσα από την κατάπτυστη αυτή μνημονιακή και αντικοινοβουλευτική διαδικασία. Την ίδια στιγμή που για τον “Ηρακλή” της Μητσοτάκης Α.Ε. λέει πως δεν σκοπεύει να τον καταργήσει, αν αναλάβει την εξουσία, απλώς να μην εγγράψει τις εγγυήσεις του δημοσίου προς τον “Ηρακλή”, στα αρπακτικά ταμεία δηλαδή, στο δημόσιο χρέος. Αυτό όμως πρακτικά σημαίνει επίσπευση των πλειστηριασμών» τονίζει το ΜέΡΑ25.

«Γι’ αυτό το ΜέΡΑ25 επιμένει πως η Ρήξη είναι η μόνη απάντηση σε αυτή την πολλαπλή κρίση για νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις» καταλήγει η ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μακρόν: Η Ευρώπη κινδυνεύει να πεθάνει

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Με προσάρτηση της Δυτικής Όχθης απειλεί Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα