ΑΘΗΝΑ
05:40
|
18.05.2024
Οι ελπίδες για την ανεύρεση περισσότερων επιζώντων εξανεμίζονται, και το επίκεντρο των προσπαθειών μετατοπίζεται στην βοήθεια των αστέγων, ενώ οι νεκροί ξεπέρασαν τους 37.000.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο 18χρονος Μωχάμεντ Καφέρ διασώθηκε από τα ερείπια ενός κτιρίου στη νότια Τουρκία, σήμερα Τρίτη το πρωί, σχεδόν198 ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό της περασμένης εβδομάδας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, ενώ νωρίτερα τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν ζωντανά δύο αδέρφια 17 και 21 χρονών από τα ερείπια πολυκατοικίας στην επαρχία Καχραμανμάρας.

Την ίδια ώρα οι ελπίδες για την ανεύρεση περισσότερων επιζώντων εξανεμίζονται, και το επίκεντρο των προσπαθειών μετατοπίζεται στην βοήθεια των αστέγων, ενώ οι νεκροί ξεπέρασαν τους 37.000, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για τραγικά μεγαλύτερο τελικό αριθμό θυμάτων. Οι τουρκικές αρχές αναφέρουν 31.643 απώλειες, ενώ σύμφωνα με απολογισμούς των Ηνωμένων Εθνών και της συριακής κυβέρνησης, περισσότεροι από 5.814 άνθρωποι είναι οι νεκροί στη Συρία.

Φωτ.: Κωνσταντίνος Ζήλος

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ συμφώνησε να επιτρέψει στα Ηνωμένα Έθνη να παραδώσουν βοήθεια στη Συρία μέσω δύο νέων συνοριακών διελεύσεων από την Τουρκία για τρεις μήνες, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια Μάρτιν Γκρίφιθς σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, σύμφωνα με διπλωμάτες, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι τα Ηνωμένα Έθνη απέτυχαν, έως τώρα, να βοηθήσουν τα θύματα του σεισμού στη Συρία.

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι έως και 5,3 εκατομμύρια άνθρωποι στη Συρία ενδέχεται να μείνουν άστεγοι μετά τους σεισμούς, ενώ σχεδόν 900.000 άνθρωποι χρειάζονται επειγόντως ζεστό φαγητό τόσο στην Τουρκία όσο και στη Συρία.

Μια ακόμα τραγωδία, αυτή η υγειονομική, απειλεί τώρα τους επιζώντες που θα βρεθούν αντιμέτωποι με παθήσεις του αναπνευστικού, γαστρεντερικού ακόμα και χολέρα μια και οι βασικές υποδομές έχουν καταστραφεί και οι χιλιάδες νεκροί δεν έχουν ακόμη ανευρεθεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Αττική: Σύλληψη 52χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα