Φαίνεται πως έχει αρχίσει να ξεθυμαίνει το μυστήριο γύρω από τα «άγνωστα ιπτάμενα φαινόμενα» (Unidentified Aerial Phenomena) που έχουν βάλλει στο στόχαστρο αμερικανικά μαχητικά με εντολή του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπαίντεν από τις 4 Φεβρουαρίου και έπειτα.
Αξιωματούχοι στον Λευκό Οίκο, με πρώτο τον εκπρόσωπο Τύπου στο συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Κίρμπι, υποβάθμισαν τη σημασία των σχετικών καταρρίψεων λέγοντας πως τα τρία «αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα» που καταρρίφθηκαν την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή στις βόρειες ΗΠΑ και τον Καναδά ήταν πιθανότατα «αθώα μπαλόνια για εμπορικούς ή ερευνητικούς σκοπούς».
Φαίνεται δηλαδή να εξήγησαν σε δημοσιογράφους πως μετά την περιβόητη κατάρριψη ενός κινέζικου μπαλονιού (που κατά τους Αμερικανούς, ήταν κινεζικό κατασκοπευτικό) στις 4 Φεβρουαρίου, οι αρχές ένιωσαν πως δεν ήθελαν να το διακινδυνεύσουν. Έτσι, τρεις φορές, θεωρώντας ότι κινδυνεύει η ασφάλεια των αερομεταφορών, έστειλαν μαχητικά αεροσκάφη: την Παρασκευή και το Σάββατο επέλεξαν ένα F-22 ένα από τα πιο προηγμένα της πολεμικής αεροπορίας και την Κυριακή προτίμησαν ένα, λιγότερο προηγμένο, F-16. Κάθε φορά χρησιμοποίησαν πυραύλους τύπου AIM-9X Sidewinder με κόστος κάθε ενός που ξεπερνά τα 400.000 δολάρια.
Εάν συλλογιστεί κανείς πως την Κυριακή χρησιμοποίησαν οι πιλότοι δύο πυραύλους γιατί ο πρώτος δε βρήκε το στόχο του πάνω από λίμνη του Μίσιγκαν, τότε η κυβέρνηση Μπάιντεν δαπάνησε μέσα σε τέσσερις μέρες 2 εκατομμύρια δολάρια μάλλον για το τίποτε…
΄ Έκαναν, δηλαδή, μία πανάκριβη… «τρύπα στο νερό».
Χωρίς να υπολογίσουμε στον τελικό λογαριασμό και το κόστος των επιχειρήσεων εντοπισμού και ανάσυρσης συντριμμιών προς μελέτη.