ΑΘΗΝΑ
03:44
|
06.05.2024
Το BBC ισχυρίζεται ότι οι έρευνες θα μπορούσαν να συνδέονται με ένα ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε πριν από μερικές εβδομάδες και επικρίνει τον Ινδό πρωθυπουργό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το BBC αναφέρει ότι τα γραφεία του στο Νέο Δελχί και στη Βομβάη έγιναν στόχος αιφνιδιαστικής επιδρομής από αξιωματούχους του Τμήματος Φορολογίας Εισοδήματος την Τρίτη. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι φορολογικές αρχές της Ινδίας διερευνούν εικαζόμενες οικονομικές παρατυπίες της εταιρείας.

Σε μια δήλωση στο Twitter, ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός είπε ότι «συνεργάζεται πλήρως» με τις ινδικές φορολογικές αρχές και ότι ελπίζει να επιλύσει την κατάσταση το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με το Τμήμα Φορολογίας Εισοδήματος, το οποίο μίλησε στο ANI News, η επίσκεψη στα γραφεία του BBC ήταν απλώς μια «περιορισμένη έρευνα» για τον έλεγχο ορισμένων οικονομικών πτυχών της εταιρείας και δεν ήταν «επιδρομή», όπως περιγράφεται από το BBC. Επιπλέον, ένα ρεπορτάζ του NDTV ανέφερε επίσης ότι οι φορολογικοί υπάλληλοι πραγματοποίησαν την «έρευνα» λόγω καταγγελιών για παρατυπίες διεθνούς φορολογίας και μεταβίβασης τιμών που εμπλέκουν τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Το BBC ισχυρίζεται ότι οι έρευνες θα μπορούσαν να συνδέονται με ένα ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε πριν από μερικές εβδομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο επέκρινε τον Ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι, και τον κατηγορούσε ότι έπαιξε ζωτικό ρόλο στις αντιμουσουλμανικές ταραχές που ξέσπασαν στο Γκουτζαράτ το 2002, όταν αρκετοί μήνες διακοινοτικής βίας οδήγησαν στο θάνατο πάνω από 1.000 ανθρώπων, τα δύο τρίτα των οποίων ήταν μουσουλμάνοι.

Το κυβερνών Κόμμα Bharatiya Janata του Μόντι επιμένει ότι οι ινδικοί θεσμοί λειτουργούν ανεξάρτητα και ότι το φορολογικό τμήμα είναι «εντός του νόμου καθώς ερευνά τη φορολογική συμμόρφωση». Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γκόραβ Μπατία, είπε ότι η Ινδία «δίνει μια ευκαιρία» σε κάθε οργανισμό αρκεί να «μην εκτοξεύει δηλητήριο». Ωστόσο, περιέγραψε το BBC ως τον «πιο διεφθαρμένο οργανισμό στον κόσμο».

Όσο για το ντοκιμαντέρ για τον Μόντι, η ινδική κυβέρνηση το έχει καταγγείλει ως προπαγάνδα. Ο υπουργός Εξωτερικών το περιέγραψε τον περασμένο μήνα ως μια απόπειρα προώθησης μιας «δυσφημιστικής αφήγησης» και κατηγόρησε το BBC για μεροληψία, έλλειψη αντικειμενικότητας και «αποικιακή νοοτροπία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα