ΑΘΗΝΑ
19:44
|
04.07.2024
Κάποιοι επενδυτές και αναλυτές προβλέπουν πως ο πληθωρισμός  στις ΗΠΑ θα αποδειχθεί «επίμονος και διαρκής και για την ακρίβεια θα μας συνοδεύει για μια δεκαετία».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πιο επίμονος του αναμενόμενου μπορεί να αποδειχθεί ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ καθώς δεν αποκλείεται να παραμένει σε σχετικά υψηλά επίπεδα ακόμη και μία δεκαετία, σύμφωνα με τον επικεφαλής του κλάδου επενδύσεων της εταιρίας διαχείρισης κεφαλαίων, «Smead Capital Management», Μπιλ Σμιντ.

Ο Σμιντ μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ενόψει της ανακοίνωσης νεότερων στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ εκτίμησε πως ο πληθωρισμός  θα αποδειχθεί «επίμονος και διαρκής και για την ακρίβεια θα μας συνοδεύει για μια δεκαετία στις ΗΠΑ».

Ο ίδιος εκτίμησε πως οι ΗΠΑ έχουν ένα «εξαιρετικά ευεπίφορο δημογραφικό προφίλ» για κάτι τέτοιο και πως η ομοσπονδιακή τράπεζα,  FED,  θα αντιμετωπίσει «μεγάλες δυσκολίες» στον έλεγχο του πληθωρισμού παρά τις πρόσφατες, διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων.

«Στις ΗΠΑ έχουμε 92 εκατ. ανθρώπους μεταξύ 22 και 42 ετών κι εκείνοι θα δαπανούν χρήματα για τις ανάγκες τους τα επόμενα 10 χρόνια, είτε το χρηματιστήριο πηγαίνει καλά είτε όχι. Θα ζουν τη ζωή τους. Η δε οικονομία λογικά θα είναι σε αρκετά καλή κατάσταση κι έτσι η Fed θα έχει δύσκολη αποστολή προσπαθώντας να ελέγξει τον πληθωρισμό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Οικονομολόγοι αμερικανικών δικτύων προβλέπουν πως ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ σε μηνιαία βάση μπορεί να αυξηθεί τουλάχιστον κατά 0,4% και σε ετήσια βάση κατά 6,2%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Στο μικροσκόπιο τα οικονομικά του

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην Κρήτη

Πόλεμος με Χεζμπολάχ σημαίνει καταστροφή του Ισραήλ του Νετανιάχου

Προς Μεξικό και Νήσους Κέιμαν κατευθύνεται ο φονικός τυφώνας Beryl

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα