ΑΘΗΝΑ
16:56
|
03.05.2024
Αναγνώστρια του Κοσμοδρομίου είναι στην πορεία και μας στέλνει τον παλμό της κινητοποίησης. Οι εκπαιδευτικοί είναι δίπλα στους καλλιτέχνες και στους υπάλληλους των μουσείων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Σήμερα απεργεί όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος», δήλωσε η Δήμητρα Τραγάκη, πρόεδρος Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Η πορεία στη Θεσσαλονίκη, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, κηρύχτηκε στο πλαίσιο της πανεκπαιδευτικής απεργίας με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Προέδρων των ΕΛΜΕ. Η πορεία έχει παλμό, συνθήματα κατά της αξιολόγησης της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και της απαξίωσης του Πολιτισμού από τη Λίνα Μενδώνη.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν μέλη εκπαιδευτικών σωματείων, φοιτητές καθώς και μέλη της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο κλασικό σημείο συνάντησης όλων των κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη, το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου στην Αριστοτέλους, οι εκπαιδευτικοί φόρεσαν μάσκες με τα πρόσωπα της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του προκατόχου της Κώστα Γαβρόγλου και στα χέρια τους κρατούσαν μαστίγιο με δεμένο ένα καρότο και ένα μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς. Πίσω, δεμένοι με σχοινιά άλλη μια ομάδα αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Οι «δύο υπουργοί» είχαν και έναν διάλογο μεταξύ τους μέσα από τον οποίο «μάλωναν» τους εκπαιδευτικούς που δεν είναι στις τάξεις τους για μάθημα.

Σήμερα απεργεί όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος για να εναντιωθεί στην αξιολόγηση που έρχεται. Μια αξιολόγηση που έχει ως στόχο να καταδουλειοποιήσει τα σχολεία και τα φορτώσει στις πλάτες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων το κόστος της εκπαίδευσης. Όλες οι κυβερνήσεις εδώ και 40 χρόνια προσπαθούν να περάσουν το ζήτημα της αξιολόγησης ποτέ όμως καμία από αυτές δεν απολογήθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά σχολεία. Για τα ταβάνια που πέφτουν, για τις ηλεκτροπληξίες που κινδυνεύουμε να πάθουμε με τις βροχοπτώσεις, για το γεγονός ότι κλείνουν τα σχολεία για το χιόνι, για τα κενά και τους 50.000 αναπληρωτές που οργώνουν τη χώρα, δήλωσε η πρόεδρος της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Δήμητρα Τραγάκη.

Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου και κατευθύνθηκε μέσω κεντρικών δρόμων της πόλης, στο ΥΜΑΘ και από εκεί, μέσω των οδών Αγίου Δημητρίου, Ιασωνίδου, Εθνικής Αμύνης πέρασε μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο για να καταλήξει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Το φωτορεπορτάζ είναι αναγνώστριας του Κοσμοδρομίου, η οποία τυγχάνει να είναι και εκπαιδευτικός.

«Τα μουσεία είναι του λαού και όχι το σαλονάκι του κάθε υπουργού», το σύνθημα που κυριαρχεί έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Γερμανοί ξαναθυμούνται το στόλο του Πούτιν ανοικτά της Λακωνίας…

Ισραήλ: Καταγγελία στον ΟΟΣΑ κατά της Τουρκίας για την διακοπή των εμπορικών σχέσεων

«Πράσινο φως» στο Κίεβο να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Γερμανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα