ΑΘΗΝΑ
09:06
|
25.04.2024
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και της αντιπολίτευσης ξεκίνησαν εκ νέου τον Νοέμβριο του 2022.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, εξέφρασε χθες τις αμφιβολίες του για το κατά πόσον η κυβέρνησή του θα μπορούσε να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση, την οποία κατηγόρησε ότι δεν συμμορφώνεται με προηγούμενες υπογραφείσες συμφωνίες.

«Εάν δεν μπορούν να συμμορφωθούν με μια συμφωνία που συζητήθηκε εδώ και μήνες και υπογράφηκε με διεθνείς παρατηρητές, ποιες εγγυήσεις, βεβαιότητα ή κίνητρο μπορεί να έχει η επαναστατική κυβέρνηση να καθίσει ξανά για να διαπραγματευτεί με αυτόν τον τομέα; Καμία», είπε ο Μαδούρο.

Ο πρόεδρος υπενθύμισε ότι η αντιπολίτευση δεν συγκεκριμενοποίησε τη Δεύτερη Μερική Συμφωνία για την Προστασία του Λαού της Βενεζουέλας, την οποία υπέγραψαν και τα δύο μέρη τον Νοέμβριο του 2022 για να εγγυηθούν ότι η Βενεζουέλα θα ανακτήσει περίπου 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα που παρακρατήθηκαν λόγω του αποκλεισμού των ΗΠΑ.

«Αυτός ο τομέας δεν έχει τίποτα να πει. Ζήτησε κυρώσεις και την εισβολή των ΗΠΑ. Τώρα τα μέλη του προσπαθούν να ζητήσουν συγγνώμη. Κάθονται να συζητήσουν για το κάλεσμα που έχουμε κάνει και υπογράφουν μια συμφωνία που δεν αναγνωρίζουν», επέμεινε.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και της αντιπολίτευσης ξεκίνησαν εκ νέου τον Νοέμβριο του 2022 μετά από αναστολή για 15 μήνες λόγω της έκδοσης του Άλεξ Σάαμπ από το Πράσινο Ακρωτήρι στις ΗΠΑ.

«Εάν υπογράψω ένα έγγραφο, θεμελιώνω μια δέσμευση, μια ηθική, ηθική, πνευματική υποχρέωση να εκπληρώσω και να επιβάλω όσα ορίζει η συμφωνία», δήλωσε ο Χόρχε Ροντρίγκες, πρόεδρος του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας και επικεφαλής της επίσημης αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση.

«Θέλουμε να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις στο Μεξικό. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε αυτήν την πρωτοβουλία εάν η αντιπολίτευση δεν συμμορφωθεί με όσα είχαμε συμφωνήσει πριν», επεσήμανε.

(Πηγή: teleSUR)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Μετά τις Ευρωεκλογές

Φρεγάτα Ύδρα: Κατάρριψη δύο UAV στον κόλπο του Άντεν

Στον ανακριτή ο πρώην «Σπαρτιάτης» Κωνσταντίνος Φλώρος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα