ΑΘΗΝΑ
23:53
|
05.10.2024
Στην ομαδική αγωγή που κατατέθηκε κατά της εταιρίας, 28 Αμερικανίδες υποστηρίζουν πως επιδεινώθηκε η κατάσταση των μαλλιών τους με τη χρήση των προϊόντων της Olaplex.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μηνύσεις κατά της καλιφορνέζικης εταιρίας ειδών περιποίησης μαλλιών, Olaplex,  κατέθεσαν σήμερα 28 Αμερικανίδες κατηγορώντας την εταιρία πως τα προϊόντα της τους προκάλεσαν τριχόπτωση, δερματικές παθήσεις στο κεφάλι, εξανθήματα και άλλα προβλήματα.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του BBC, οι 28 γυναίκες που αγόραζαν έως πρότινος τα σχετικά ακριβά προϊόντα περιποίησης μαλλιών (που διατίθενται στις ΗΠΑ και σε δεκάδες άλλες χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας) αναφέρουν στην ομαδική μήνυση πως ζητούν από την εταιρία συνολικές αποζημιώσεις ύψους 75.000 δολαρίων.

Μεταξύ άλλων κατηγορούν  προϊόντα της εταιρίες πως επιδείνωσαν την κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής αντί να τη βελτιώσουν και αναφέρουν πως ορισμένα από αυτά τα προϊόντα περιέχουν επιβλαβή χημικά όπως πανθενόλη και την χημική ένωση Lilial που χρησιμοποιείται συνήθως ως άρωμα σε καλλυντικά παρασκευάσματα και σκόνες πλυντηρίου, γνωστή συχνά και  με την ονομασία butylphenyl methylpropional που απαγορεύτηκε τον περασμένο Μάρτιο από την ΕΕ θεωρώντας πως είναι επικίνδυνη για την Τοξικότητα στην Αναπαραγωγή (Κατηγορίας 1Β).

Η δικηγορική εταιρία Law Center of Amy E. Davis που έχει αναλάβει τις ομαδικές μηνύσεις κατά της Olaplex έχει ξεκινήσει εκστρατεία ανεύρεσης και άλλων πελατών της εταιρίας που θεωρούν πως παρουσίασαν δερματικά προβλήματα , τριχόπτωση ή και άλλα προβλήματα στα μαλλιά τους εξαιτίας της χρήσης προϊόντων.

Σε ό,τι αφορά την χημική ουσία Lilial, η Olaplex απάντησε πως την έχει αφαιρέσει από τα προϊόντα που διαθέτει διεθνώς, ώστε να εξαλειφθεί οποιοσδήποτε παράγοντας πιθανού κινδύνου. Δεν έχει ωστόσο προχωρήσει στην απόσυρση παλιότερων προϊόντων που την περιείχαν.

Η ιδρύτρια της εταιρίας Olaplex και διευθύνουσα σύμβουλος, Τζούι Γονγκ δήλωσε πως μολονότι «η απώλεια μαλλιών είναι ζήτημα επίπονο που προκαλεί συναισθήματα εντούτοις «αυτό δεν αφορά τα προϊόντα μας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποιεί για τον κίνδυνο πετρελαϊκού σοκ στη Μέση Ανατολή

Το δημόσιο χρέος της Γαλλίας φτάνει το 113% το δεύτερο τρίμηνο του 2024

Ηράκλειο: Πήγαν για τσικουδιά αλλά τους ήρθε… σφηνάκι χλωρίνη-Στην εντατική 6 άτομα

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κι άλλη πτώση για ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα