ΑΘΗΝΑ
04:58
|
04.05.2024
Η Ελλάδα στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Γεωργίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων της συνόρων, είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η διευρυμένη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γεωργίας και οι διμερείς σχέσεις φιλίας και σεβασμού τέθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και ο Γεωργιανός υπουργός Εξωτερικών της Ιλία Νταρκιασβίλι (Ilia Darchiashvili).

Η Σακελλαροπούλου τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Γεωργίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων της συνόρων εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι διμερείς σχέσεις θα ενισχυθούν σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο Νταρκιασβίλι από την πλευρά του ευχαρίστησε για τη σταθερή στήριξη τόσο στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας του, όσο και στην ενταξιακή πορεία της στην ΕΕ εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι διμερείς σχέσεις θα αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο στο προσεχές μέλλον.

Η συνάντηση του Νταρκιασβίλι με τον Δένδια

Την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου, ο Γεωργιανός υπουργός Εξωτερικών είχε συναντηθεί με τον Νίκο Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών με τον τελευταίο να τονίζει πως η γέφυρα των διμερών σχέσεων είναι «η ελληνική  μειονότητα στη Γεωργία και η γεωργιανή διασπορά στην Ελλάδα, που βοηθά την οικονομία μας».

Πρόσθεσε πως η Ελλάδα έχει «ειδικό ενδιαφέρον» για την περιοχή του Καυκάσου μετά και από τον πρόσφατο διορισμό του Έλληνα πρέσβη Δημήτρη Καράμπαλη στη θέση του επικεφαλής της Αποστολής Επιτήρησης  της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Γεωργία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα