Η πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ, καταργεί τις θέσεις στάθμευσης μόνο για γυναίκες. Τα σημεία μόνο για γυναίκες είχαν εγκατασταθεί το 2009 μετά από μια σειρά βίαιων εγκλημάτων σε υπόγειους χώρους στάθμευσης. Ωστόσο, αξιωματούχοι της πόλης λένε, ότι τέτοιοι χώροι δεν είναι πλέον απαραίτητοι και θα μετατραπούν σε οικογενειακές θέσεις στάθμευσης.
Οι επικριτές υποστηρίζουν, ότι η απομάκρυνσή τους είναι απλώς το τελευταίο παράδειγμα αντιφεμινιστικών πολιτικών στη Νότια Κορέα. Η Chung Eun-jung, 55 ετών, δήλωσε ότι χρησιμοποιεί τους γυναικείους χώρους μέχρι και σήμερα «Αισθάνομαι πιο ασφαλής όταν τους χρησιμοποιώ, επειδή δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί επικίνδυνοι άνθρωποι εκεί κοντά. Όταν μπαίνω στο αυτοκίνητο, κλειδώνω πάντα την πόρτα αμέσως», είπε προσθέτοντας, ότι γνωρίζει πολύ καλά για τα εγκλήματα σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, που συχνά αναφέρονται στις ειδήσεις.
Επίσης, η 27χρονη Παρκ Γιανκ-Σέο τόνισε στο BBC ότι είναι μάλλον περίεργο να καταργείται ένα μέτρο το οποίο χάριζε στοιχειώδη ασφάλεια στις γυναίκες. «Δεν είναι δα και τόσο μεγάλη υπόθεση να διατηρηθεί, για μερικά σημεία μιλάμε μόνο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Στη Σεούλ, η οποία είναι η μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Κορέας, οι χώροι στάθμευσης με περισσότερες από 30 θέσεις έπρεπε να διαθέτουν το 10% σε γυναίκες – λίγο λιγότερο από 2.000 από τις 16.640 δημόσιες θέσεις στάθμευσης. Αυτές βρίσκονται κοντά στις εισόδους των κτιρίων, έτσι ώστε οι γυναίκες να μην χρειάζεται να περπατούν στα υπόγεια στο σκοτάδι.
Τα κυβερνητικά στοιχεία το 2021 έδειξαν, ότι περισσότερα από τα δύο τρίτα των βίαιων εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στους χώρους στάθμευσης της πόλης ήταν σεξουαλικά εγκλήματα: βιασμός, σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση. Ωστόσο, ο δήμαρχος της Σεούλ, Oh Se-hoon, ο οποίος εισήγαγε τους χώρους αποκλειστικά για γυναίκες, αντιστρέφει πλέον τη δική του πολιτική, τονίζοντας ότι είναι καιρός να «εξεταστούν οι οικογένειες».
Οι νέες οικογενειακές θέσεις, θα διατεθούν χώρους σε εγκύους ή άτομα που ταξιδεύουν με παιδιά. Το δημοτικό συμβούλιο επιβεβαίωσε, ότι οι γυναίκες που δεν πληρούν αυτά τα κριτήρια δεν θα επιτρέπεται να τα χρησιμοποιούν. Μια τέτοια κίνηση τροφοδοτεί αυτό που οι επικριτές λένε, ότι είναι μια κουλτούρα αντιφεμινισμού που έχει χαρακτηρίσει την πολιτική της Νότιας Κορέας τα τελευταία χρόνια.
Οι άνδρες στη Νότια Κορέα υποστηρίζουν όλο και περισσότερο, ότι οι πολιτικές που έχουν σχεδιαστεί για να ωφελήσουν τις γυναίκες εισάγουν διακρίσεις. Η σημερινή κυβέρνηση έχει αφαιρέσει τον όρο «ισότητα των φύλων» από το πρόγραμμα σπουδών της. Η Oh Kyung-jin από τον Σύνδεσμο Γυναικών Κορέας είναι απογοητευμένη, που οι χώροι αφαιρούνται, αλλά ανησυχεί περισσότερο για την ευρύτερη τάση. «Η κυβέρνηση προσπαθεί να προχωρήσει με αντιφεμινιστικές πολιτικές και τώρα μπορούμε να δούμε αυτές τις οπισθοδρομικές πολιτικές να τροφοδοτούν τις τοπικές κυβερνήσεις», είπε.
Οι χώροι αυτοκινήτων μόνο για γυναίκες, οι οποίοι εισήχθησαν για πρώτη φορά στη Γερμανία τη δεκαετία του 1990, ήταν αμφιλεγόμενοι στη Νότια Κορέα. Καθώς ορισμένες θέσεις ήταν μεγαλύτερες, και μερικοί υποστήριξαν, ότι έτσι ενισχύεται το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δυσκολεύονται περισσότερο να παρκάρουν.