ΑΘΗΝΑ
10:55
|
25.04.2024
«Επίθεση στη Δημοκρατία» χαρακτηρίζει ο πρώην αρχηγός του Εργατικού Κόμματος τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια με απόφαση της ηγεσίας του διαδόχου του, Κιρ Στάρμερ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν κατηγόρησε τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, για «κατάφωρη επίθεση» στη δημοκρατία, αποκλείοντάς του να είναι υποψήφιος με τος Εργατικούς, ενώ οι σύμμαχοι του Κόρμπιν δήλωσαν ότι είναι πιθανό να θέσει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος.

Αυτή η απόφαση έρχεται αφότου ο Στάρμερ επιβεβαίωσε πως ο πρώην ηγέτης των Εργατικών δεν θα μπορούσε να είναι υποψήφιος με το κόμμα. Σε μια δήλωση στο Twitter, ο Κόρμπιν είπε ότι οι Εργατικοί αρνούνταν στα μέλη του κόμματος και τους ψηφοφόρους του την ελεύθερη επιλογή τους για εκπροσώπηση.

Ο Κόρμπιν είπε ότι πρέπει να δοθεί στα μέλη του κόμματος η αποφασιστική εξουσία για το ποιος θα παλέψεις στις επόμενες εκλογές. «Οποιαδήποτε προσπάθεια να μπλοκαριστεί η υποψηφιότητά μου είναι άρνηση της δέουσας διαδικασίας και θα πρέπει να αντιταχθεί από οποιονδήποτε πιστεύει στην αξία της δημοκρατίας», είπε.

«Σε μια εποχή που η κυβέρνηση επιβλέπει τη χειρότερη κρίση κόστους ζωής σε μια γενιά, αυτό είναι μια διχαστική απόσπαση της προσοχής από τον πρωταρχικό μας στόχο: να νικήσουμε το Συντηρητικό κόμμα στις επόμενες γενικές εκλογές», πρόσθεσε ο Κόρμπιν.

Ο Κόρμπιν είναι πιθανό αρχικά να κατέβει ως υποψήφιος του Εργατικού Κόμματος στην εκλογική του περιφέρεια στο Βόρειο Ίσλινγκτον, όπου εξακολουθεί να έχει μια σταθερή βάση υποστήριξης. Αυτό θα σήμαινε ότι το κυβερνών εθνικό στέλεχος του κόμματος θα πρέπει να τον εμποδίσει επίσημα να προχωρήσει.

Οι υποστηρικτές του έχουν αναλάβει δράση στην έδρα του Κόρμπιν τους τελευταίους μήνες που υποδηλώνουν ότι έχει τη δυνατότητα να κερδίσει ως ανεξάρτητος και έχει προσωπική ψήφο επτά φορές υψηλότερη από τον μέσο βουλευτή της εκλογικής περιφέρειας.

Ο Κόρμπιν λέγεται ότι είναι αποφασισμένος να επιδιώξει πρώτα την υποψηφιότητα των Εργατικών από το τοπικό κόμμα και η απόφαση να είναι ανεξάρτητος θα ήταν πολύ δύσκολη για πολλούς από τους πρώην συναδέλφους του και υποστηρικτές του.

Η Νταϊάν Άμποτ, πρώην σκιώδης υπουργός Εσωτερικών, είπε στους πράκτορες ειδήσεων του LBC ότι πίστευε πως ο Κόρμπιν «δεν είχε καμία πρόθεση να κατέβει ως ανεξάρτητος» στις επόμενες γενικές εκλογές λόγω της πίστης του στους Εργατικούς. «Ο Τζέρεμι ήταν μέλος του Εργατικού Κόμματος πριν καν γεννηθείτε εσείς οι δύο», είπε στους παρουσιαστές.

«Σίγουρα θα επιδιώξει να είναι υποψήφιος επειδή έχει την πλειοψηφική υποστήριξη στην περιφέρειά του», είπε ένας ένας σύμμαχός του, αλλά πρόσθεσε ότι πίστευαν ότι ο Κόρμπιν θα σταθεί τελικά ως ανεξάρτητος όταν είχαν εξαντληθεί όλοι οι δρόμοι για να γίνει υποψήφιος των Εργατικών.

Στη δήλωσή του, ο Κόρμπιν είπε ότι ήταν βουλευτής για 40 χρόνια πολεμώντας για βασικά τοπικά ζητήματα. «Μέρα με τη μέρα, επικεντρώνομαι στα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στο Βόρειο Ίσλινγκτον: φτώχεια, αυξανόμενα ενοίκια, κρίση υγειονομικής περίθαλψης, ασφάλεια των προσφύγων και τη μοίρα του πλανήτη μας».

«Είμαι περήφανος που εκπροσωπώ το εργατικό κίνημα στο κοινοβούλιο μέσω της εκλογικής μου περιφέρειας. Επικεντρώνομαι στο να υπερασπιστώ τους εργαζομένους που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή στις πικετοφορίες, τους περιθωριοποιημένους και όλους όσους ανησυχούν για το μέλλον τους. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Προτείνω το Εργατικό Κόμμα να κάνει το ίδιο».

Ο Στάρμερ είχε προηγουμένως υποδείξει ότι ο Κόρμπιν δεν θα μπορούσε να είναι υποψήφιος για το κόμμα, αλλά δεν είχε φτάσει στο σημείο να επιβεβαιώσει την απαγόρευση του βουλευτή του Βόρειου Ίσλινγκτον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα