ΑΘΗΝΑ
13:00
|
28.04.2024
Μήνες αφού ενεπλάκη σε σύγκρουση με τον Λευκό Οίκο και περιβαλλοντικές ομάδες λόγω της αμφίσημης στάσης του σχετικά με την κλιματική αλλαγή, παραιτείται αιφνιδιαστικά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ντέιβιντ Μάλπας, πρόκειται να εγκαταλείψει τη θέση του έναν χρόνο πριν από τη λήξη της πενταετούς θητείας του, σε μια κίνηση που πολλοί δεν περίμεναν.

Μήνες αφού ενεπλάκη σε σύγκρουση με τον Λευκό Οίκο και περιβαλλοντικές ομάδες λόγω της αμφίσημης στάσης του σχετικά με την κλιματική αλλαγή ο επικεφαλής του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, δεν έδωσε συγκεκριμένο λόγο για την κίνησή του, περιοριζόμενος στη δήλωση ότι «μετά από αρκετή σκέψη, αποφάσισα να επιδιώξω νέες προκλήσεις»

Η Παγκόσμια Τράπεζα «είναι θεμελιωδώς σταθερή, οικονομικά βιώσιμη και σε καλή θέση για να αυξήσει τον αναπτυξιακό της αντίκτυπο απέναντι στις επείγουσες παγκόσμιες κρίσεις», δήλωσε ο Μάλπας, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που έδωσε στην δημοσιότητα η Παγκόσμια Τράπεζα, προσδιορίζοντας την παραίτηση του επικεφαλής της έως τις 30 Ιουνίου.

Ο Ντέιβιντ Μάλπας, στα τέσσερα χρόνια της θητείας του, «επικεντρώθηκε στην εξεύρεση ισχυρότερων πολιτικών για την αύξηση της οικονομικής ανάπτυξης, τη μείωση της φτώχειας, τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και τη μείωση του βάρους του δημόσιου χρέους», υπογράμμισε η Παγκόσμια Τράπεζα στο δελτίο Τύπου.

Ο Μάλπας, βετεράνος των Ρεπουμπλικανικών κυβερνήσεων στις ΗΠΑ και διορίστηκε στον ρόλο του το 2019 επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ. Προηγουμένως διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ για διεθνείς υποθέσεις.

Είθισται τη διεύθυνση της Παγκόσμιας Τράπεζας να αναλαμβάνει Αμερικανός, και Ευρωπαίος αυτή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα