ΑΘΗΝΑ
19:42
|
05.05.2024
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών οι ιταλικές αρχές κατηγορούνται για διακρίσεις εις βάρος Ρώσων καλλιτεχνών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τριγμούς στις ρωσο-ιταλικές σχέσεις προκαλεί νέο περιστατικό που εντάσσεται στη λεγόμενη «κουλτούρα της ακύρωσης» (cancer culture) καθώς σήμερα κλήθηκε για εξηγήσεις στη Μόσχα ο Ιταλός πρεσβευτής, Τζόρτζιο Σταράτσε, με αφορμή την ακύρωση ορισμένων παραστάσεων Ρώσων καλλιτεχνών στην Ιταλία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών οι ιταλικές αρχές κατηγορούνται για διακρίσεις εις βάρος Ρώσων καλλιτεχνών, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

«Οι αποφάσεις των ιταλικών αρχών δείχνουν δυστυχώς μια τάση διακρίσεων σε βάρος των Ρώσων καλλιτεχνών και περικοπής των πολιτιστικών και ανθρωπιστικών ανταλλαγών» , αναφέρεται στην ανακοίνωση, που καταλήγει ως εξής:

«Ο πρέσβης ενημερώθηκε ότι η Ρωσία παραμένει ανοικτή στον διάλογο για το θέμα του πολιτισμού και δεν προτίθεται να επιβάλει περιορισμούς σε πολιτιστικές προσωπικότητες από την Ιταλία, υπό την προϋπόθεση ότι η Ιταλία τηρεί τις αρχές της ισότητας και της αμοιβαιότητας…»

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ιταλικό θέατρο ακύρωσε παράσταση του διακεκριμένου Ρώσου χορευτή Σεργκέι Πολούνιν εν μέσω διαδικτυακών αντιδράσεων για τα τατουάζ του που απεικονίζουν τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

The Effects Of Cancel Culture – Coyote Chronicle

Η διάσημη Σκάλα του Μιλάνου αντιμετώπισε επίσης διαμαρτυρίες από την ουκρανική κοινότητα μετά τη διοργάνωση μιας παράστασης της όπερας «Μπόρις Γκοντουνόφ» του Ρώσου συνθέτη Μουσόργκσκι.

Παράλληλα, μολονότι η κυβέρνηση της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του Κιέβου, η ουκρανική κυβέρνηση δεν δίστασε να κατηγορήσει αυτή την εβδομάδα τον εταίρο της στον συνασπισμό και πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι ότι διασπείρει αυτό που χαρακτήρισε «ρωσική προπαγάνδα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα