ΑΘΗΝΑ
01:34
|
06.05.2024
Προτάσεις και από το Κατάρ και τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο σερ Τζιμ Ράτκλιφ .
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σαουδική Αραβία μπήκε στην κούρσα για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ οι προσφορές έχουν ήδη κατατεθεί από άλλους πιθανούς επενδυτές πριν από την σημερινή προθεσμία, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της βρετανικής Telegraph.

Πολλές ιδιωτικές ομάδες στο Ριάντ έχουν κάνει επίσημες έρευνες και φαίνονται έτοιμες να μπουν σε «μάχη» με το Κατάρ και τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, σε ένα deal που θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία του Αθλητισμού.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία, η οικογένεια Γκλέιζερ, έχει λάβει ήδη λεπτομερείς προσφορές αλλά κρατά τις επιλογές της ανοιχτές, καθώς οι τελικές προσφορές εξαγοράς θα ληφθούν απόψε, Παρασκευή, το βράδυ. Όπως έχουν τα πράγματα, μια οριστική πώληση είναι πιθανόν να ολοκληρωθεί με μια συμφωνία ως τα τέλη Απριλίου.

Το ενδιαφέρον της Σαουδικής Αραβίας για τη Γιουνάιτεντ δεν είναι κάτι καινούργιο. Η χώρα έχει διερευνήσει δύο φορές την προοπτική μιας πλήρους εξαγοράς της ομάδας στο παρελθόν. Πηγές ανέφεραν στην Telegraph Sport ότι σε εκείνες τις περιπτώσεις οι Γκλέιζερς ήταν ανοιχτοί να πουλήσουν μόνο το 20% των μετοχών του συλλόγου κι έτσι η συμφωνία δεν προχώρησε ποτέ.

Σύμφωνα με την ατζέντα του πρότζεκτ «Vision 2030», που υποστηρίζει ο διάδοχος του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, έχουν ήδη δαπανηθεί δισεκατομμύρια στον αθλητισμό, καθώς η χώρα προσπαθεί να διαφοροποιηθεί μακριά από το πετρέλαιο.

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος σερ Τζιμ Ράτκλιφ δεν έχει ακόμη στείλει οικονομικά στοιχεία στη Γιουνάιτεντ, αλλά αναμένεται να καταθέσει μια πλήρη πρόταση, σήμερα Παρασκευή, έχοντας εξασφαλίσει την υποστήριξη από τους παγκόσμιους τραπεζικούς κολοσσούς JP Morgan και Goldman Sachs.

Οι Γκλέιζερς θέλουν περίπου 5 δισεκατομμύρια λίρες για τον σύλλογο, αλλά ο Μπεν Πέπι, επικεφαλής αθλητικών υπηρεσιών στην JMW Solicitors, λέει ότι «οι οξυδερκείς επενδυτές δεν θα πληρώσουν υπερβολικά ποσά», καθώς έδωσε στον σύλλογο αποτίμηση μόνο 4,5 δισεκατομμυρίων λιρών. «Μια δέσμευση υποδομής ύψους 2 δισεκατομμυρίων λιρών θα μπορούσε επίσης να είναι μια ρεαλιστική αμοιβή για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», πρόσθεσε.

Οποιαδήποτε επένδυση της Σαουδικής Αραβίας στη Γιουνάιτεντ θα προκαλούσε οργή σε ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς παρά τα όσα λέγονται περί εκσυγχρονισμού, η Σαουδική Αραβία διατηρεί σε ισχύ την θανατική ποινή, ενώ η διεθνής φήμη της παραμένει αμαυρωμένη λόγω της εμπλοκής της στη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, το 2018.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άνοδος στο 3,9% η ανεργία στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο

Η δανέζικη εταιρεία Maersk LLC ρευστοποιεί τη θυγατρική της στη Ρωσία

Η Campari εξαγόρασε και το γαλλικό κονιάκ Courvoisier

Boeing mafia;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα