Εάν σταθεί κανείς στην αποψινή εμφάνιση του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ στο διεθνές συνέδριο για την Ασφάλεια στο Μόναχο, τότε συνάγει κανείς σχεδόν αβίαστα το συμπέρασμα πως το Ισραήλ βλέπει σχεδόν παντού μπροστά του το Ιράν. Μεταξύ άλλων γιατί παραμένει μακράν ο μεγαλύτερος αντίπαλός του στην περιοχή και στον τομέα της πολεμικής βιομηχανίας.
Ο Γκάλαντ, λοιπόν, κατηγόρησε το Ιράν πως προωθεί τις πωλήσεις πυραύλων και ντρόουν σε δεκάδες χώρες κατά παράβαση της διεθνούς συμφωνίας του 2015 την οποία το Ισραήλ έχει απορρίψει και οι ΗΠΑ την έχουν παραβιάσει μονομερώς από τον Μάιο του 2018 επί Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, πράγμα που συνεχίζει ως σήμερα και ο νυν Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.
Τόνισε χαρακτηριστικά πως:
«Το Ιράν κάνει συζητήσεις για την πώληση προηγμένων όπλων, όπως UAV (σ.σ. τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη) και PGM (Πύραυλοι ακριβείας) σε πάνω από 50 χώρες».
Εμφάνισε έτσι το Ιράν όχι «τοπικό εξαγωγέα όπλων στη Μέση Ανατολή» αλλά «πολυεθνική προηγμένων όπλων» από την Λευκορωσία ως την Ανατολική Ευρώπη και στην Βενεζουέλα, όπου «βλέπουμε το Ιράν να πουλά προηγμένα UAV με δυνατότητα πτήσης έως και 1.000 χλμ».
Απηύθυνε έτσι «έκκληση» στη «διεθνή κοινότητα» να δημιουργήσει μία αποτελεσματική εναλλακτική λύση από το πυραυλικό εμπάργκο κατά του Ιράν που λήγει φέτος. «Ο χρόνος τελειώνει και το κακό καθεστώς διακινεί όπλα» ανέφερε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, μην παραλείποντας να εκτοξεύσει εμμέσως σαφείς απειλές κατά του Ιράν, λέγοντας:
«Όταν λέμε ότι πρέπει να εμποδίσουμε το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο, λέμε πως πρέπει να έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα δυνατά μέσα. Επαναλαμβάνω, όλα τα δυνατά μέσα».