ΑΘΗΝΑ
14:15
|
26.02.2024
Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα πως ερευνούν 245 άτομα. Καταγγελίες για σούπερ μάρκετ και τράπεζες που είχαν αφαιρέσει τοίχους από ισόγεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγ, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι τουρκικές αρχές ερευνούν 245 άτομα που είναι ύποπτα για ποινικές ευθύνες για την κατάρρευση κτιρίων κατά τους σεισμούς που σημειώθηκαν στις 6 Φεβρουαρίου.

Προς το παρόν, 54 πολίτες βρίσκονται υπό κράτηση, 47 άτομα παραμένουν «ελεύθερα υπό δικαστικό έλεγχο» και 27 πολίτες έχουν κρατηθεί προσωρινά, σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι επιχειρηματίες, εργολάβοι, αρχιτέκτονες, μηχανικοί και δημόσιοι επιθεωρητές. Υπάρχουν επίσης ιδιοκτήτες που ερευνώνται για μη εξουσιοδοτημένες τροποποιήσεις στις κατασκευές των κτιρίων τους.

Μετά την ολοκλήρωση του τεχνικού ελέγχου στις σεισμόπληκτες περιοχές, ο υπουργός Πολεοδομίας, Μουράτ Κουρούμ, ανακοίνωσε ότι 84.000 από τα 684.000 κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ή έχουν καταρρεύσει και πρέπει να κατεδαφιστούν επειγόντως.

Στα κοινωνικά δίκτυα καταγγέλθηκε ότι πολλά από τα κτίρια που κατέρρευσαν φιλοξενούσαν σούπερ μάρκετ ή τράπεζες στο ισόγειο και πως για να απελευθερωθεί χώρος για τα καταστήματα είχαν γκρεμιστεί σημαντικοί για τη στατική επάρκεια των κτιρίων τοίχοι.

Ο κίνδυνος κακής κατασκευής κτιρίων ενισχύθηκε το 2018, όταν η τουρκική κυβέρνηση ψήφισε κανονισμό για τη νομιμοποίηση κατοικιών που είχαν χτιστεί παράνομα ή χωρίς ορισμένες άδειες.

Το Υπουργείο Πολεοδομίας εξήγησε ότι μια τέτοια απόφαση επιδιώκει να βάλει τέλος στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν άτομα που δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες για χρόνια επειδή ζούσαν σε μη εξουσιοδοτημένα κτίρια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινά για την Ερυθρά Θάλασσα η φρεγάτα Ύδρα-«Πράσινο φως» από ΚΥΣΕΑ

Πώς το Κεφάλαιο «καπέλωσε» τους αγρότες για το «No Green Deal»

Αθωώθηκε η 19χρονη θύμα trafficking από την κατηγορία ότι εκδιδόταν με αμοιβή

Καλάβρυτα: Εγκλωβίστηκαν 90 άτομα στον Οδοντωτό μετά από κατολίσθηση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα