ΑΘΗΝΑ
07:04
|
06.05.2024
Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν την πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκό και τις γύρω περιοχές την Κυριακή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν την πρωτεύουσα Δαμασκό και τις γύρω περιοχές την Κυριακή.

Όπως μεταδίδει το BBC, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένα κτίριο χτυπήθηκε στην κεντρική συνοικία Kafr Sousa, σκοτώνοντας τέσσερις πολίτες και έναν στρατιώτη.

Η πυκνοκατοικημένη συνοικία φιλοξενεί ένα μεγάλο, αυστηρά φυλασσόμενο συγκρότημα ασφαλείας.

Ο στρατός του Ισραήλ αρνήθηκε να σχολιάσει την επίθεση όταν ρωτήθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το Ισραήλ επιτίθεται συχνά σε στόχους στη Συρία που συνδέονται με το Ιράν και τους μαχητές της Χεζμπολάχ, αλλά σπάνια αναγνωρίζει τις ενέργειές του.

Η επίθεση της Κυριακής ήταν η πρώτη μετά τον καταστροφικό σεισμό 7,8 Ρίχτερ που έπληξε τα βορειοδυτικά της χώρας, καθώς και περιοχές της γειτονικής Τουρκίας, πριν από 12 ημέρες.

Η περιοχή Kafr Sousa φιλοξενεί ανώτερους αξιωματούχους και υπηρεσίες ασφαλείας, αλλά και πολίτες που ζουν σε κτίρια κατοικιών.

Το χτύπημα – το οποίο σημειώθηκε στις 00:22 τοπική ώρα (21:22 GMT) – προκάλεσε ζημιές σε πολλά σπίτια σε γειτονιές της Δαμασκού και σε άλλες κοντινές περιοχές, δήλωσαν Σύροι αξιωματούχοι.

Το υπουργείο Άμυνας της χώρας είπε ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τα Υψίπεδα του Γκολάν, ένα βραχώδες οροπέδιο νοτιοδυτικά της Δαμασκού που προσαρτήθηκε από το Ισραήλ το 1981.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στο Λονδίνο, ανέφερε τον απολογισμό των νεκρών σε 15 άτομα, συμπεριλαμβανομένων αμάχων.

«Το χτύπημα της Κυριακής είναι η πιο θανατηφόρα ισραηλινή επίθεση στη συριακή πρωτεύουσα», δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, επικεφαλής του παρατηρητηρίου.

Έρχεται πάνω από ένα μήνα αφότου ένα ισραηλινό χτύπημα έπληξε το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού, σύμφωνα με τον συριακό στρατό, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους, μεταξύ των οποίων δύο στρατιώτες.

Το Ισραήλ έχει προηγουμένως αναγνωρίσει ότι στοχεύει τις βάσεις των μαχητών ομάδων πιστών στο Ιράν.

Οι δύο χώρες είναι αρχαίοι εχθροί και τα τελευταία χρόνια έχουν εμπλακεί σε αυτό που έχει περιγραφεί ως «σκιώδης πόλεμος» επιθέσεων η μια στα περιουσιακά στοιχεία, τις υποδομές και τους υπηκόους της άλλης, για τις οποίες δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα