ΑΘΗΝΑ
00:26
|
05.05.2024
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ιράν ευθύνεται για την επίθεση που αναφέρθηκε σε δεξαμενόπλοιο την περασμένη εβδομάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την Κυριακή ότι το Ιράν ευθύνεται για την επίθεση που αναφέρθηκε σε δεξαμενόπλοιο την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει το Reuters.

Μια επίθεση στο Campo Square με σημαία Λιβερίας επιβεβαίωσε το Σάββατο ο καπετάνιος του πλοίου, ο οποίος είπε ότι υπέστη ελαφρά ζημιά από αερομεταφερόμενο αντικείμενο στις 10 Φεβρουαρίου, ενώ έπλεε στην Αραβική Θάλασσα.

Οι βάσεις δεδομένων ναυτιλίας συνέδεσαν το δεξαμενόπλοιο με την Zodiac Maritime, η οποία ελέγχεται από τον ισραηλινό ναυτιλιακό μεγιστάνα Eyal Ofer.

«Την περασμένη εβδομάδα το Ιράν επιτέθηκε ξανά σε ένα πετρελαιοφόρο στον Περσικό Κόλπο και έβλαψε τη διεθνή ελευθερία ναυσιπλοΐας», δήλωσε ο Νετανιάχου σε εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Περιφερειακές πηγές άμυνας και ασφάλειας δήλωσαν ότι υποπτεύονται ότι η επίθεση έγινε από το Ιράν, το οποίο δεν σχολίασε το περιστατικό.

Η Τεχεράνη έχει απορρίψει τις κατηγορίες ότι βρισκόταν πίσω από παρόμοιες επιθέσεις τα τελευταία χρόνια.

Η βρετανική εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey Intelligence δήλωσε ότι τα μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα επιτέθηκαν σε δύο δεξαμενόπλοια και ένα πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου στην Αραβική Θάλασσα και εκτίμησε ότι η Τεχεράνη είχε αναλάβει την επίθεση. Δύο από τα εμπορικά πλοία ήταν ισραηλινής ιδιοκτησίας και ένα από τα Εμιράτα, ανέφερε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα