ΑΘΗΝΑ
03:31
|
20.09.2024
Ήταν η πρώτη επίσκεψη του Σύρου Προέδρου στο Ομάν από την έναρξη του πολέμου το 2011. Έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πετυχαίνοντας την αναθέρμανση σχέσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρώτη επίσκεψη εργασίας στο Σουλτανάτο του Ομάν, μετά από χρόνια, πραγματοποίησε σήμερα ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ Άσαντ στο πλαίσιο προσπαθειών αναθέρμανσης των σχέσεων με αραβικές χώρες, 12 χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου το Μάρτιο του 2011.

Ο Άσαντ έγινε δεκτός από τον Σουλτάνο Χάιθαμ μπιν Τάρικ του Ομάν με κάθε επισημότητα στο παλάτι αλ Μπάρακ αλ Αμίρ στην πρωτεύουσα της χώρας, Μουσκάτ παρουσία πολυμελών αντιπροσωπειών αμφοτέρων χωρών.

Ο Σουλτάνος του Ομάν εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια για τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου που έπληξε το συριακό λαό διαβεβαιώνοντας πως η χώρα του θα εντείνει τις προσπάθειες για στήριξη της Συρίας ώστε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του σεισμού αλλά και του πολυετούς πολέμου.

Ο Σύρος Πρόεδρος εξέφρασε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη του στον Σουλτάνο, την κυβέρνηση και τον «αδελφικό λαό του Ομάν για την αλληλεγγύη τους και τη στάση τους» στη χώρα του μέσω της αποστολής βοήθειας ανακούφισης των σεισμοπλήκτων. Τον ευχαρίστησε θερμά και για το γεγονός, όπως είπε, πως το Ομάν «στέκεται στο πλευρό της Συρίας κατά τη διάρκεια του τρομοκρατικού πολέμου».

Οι συνομιλίες των δύο ηγετών αφορούσαν τις διμερείς σχέσεις  και την αμοιβαία συνεργασία σε διάφορους τομείς, με τον Σύρο Πρόεδρο να τονίζει ιδιαίτερα πως οι χώρες τους «μοιράζονται αμοιβαίες σχέσεις εμπιστοσύνης και παλιά και βαθιά κατανόηση».

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων στη Μουσκάτ, ο Σύρος Πρόεδρος και η αντιπροσωπεία του, επέστρεψαν στη Δαμασκό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα