ΑΘΗΝΑ
01:22
|
24.04.2024
Η πολιτική των Βρυξελλών κατά της Ρωσίας όχι μόνο δεν τερμάτισε τη σύγκρουση, αλλά αντίθετα έβλαψε την οικονομία της Ευρώπης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας όχι μόνο δεν τερμάτισαν τη σύγκρουση, αλλά αντίθετα έβλαψαν την οικονομία της Ευρώπης και τροφοδότησαν τον πληθωρισμό, δήλωσε για μια ακόμα φορά ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Μέσα από μήνυμα στη σελίδα του στο Facebook, ο Όρμπαν επέκρινε τις κυρώσεις της Ε.Ε., υποστηρίζοντας ότι οι περιορισμοί των Βρυξελλών όσο αφορά στον ρωσικό ενεργειακό τομέα γιγάντωσαν τον πληθωρισμό. «Το όνομα της ασθένειας είναι… πληθωρισμός και ο ιός ονομάζεται κυρώσεις των Βρυξελλών», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο Όρμπαν χαρακτήρισε τις κυρώσεις, που έως τώρα έχουν στερήσει από τις τσέπες των Ούγγρων πάνω από 10δισ.ευρώ, ως «τα όπλα της πολεμικής πολιτικής των Βρυξελλών» «Δεν είναι πολύ καιρό πριν που οι Βρυξέλλες υποσχέθηκαν ότι οι κυρώσεις θα τερμάτιζαν τον πόλεμο. Πέρασε ένας χρόνος, αλλά το τέλος του πολέμου δεν πλησιάζει, αντίθετα απομακρύνεται», υπογράμμισε.

Ο Όρμπαν τόνισε επίσης ότι ενώ οι αρχές της Ε.Ε. υποσχέθηκαν να μην επεκτείνουν τις κυρώσεις στον ενεργειακό τομέα, τελικά το έπραξαν, ανεβάζοντας τις τιμές του φυσικού αερίου – και συνακόλουθα της ηλεκτρικής νέργειας -σε επίπεδα ρεκόρ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Το υπερπλεόνασμα ήρθε από τη φοροληστεία και την ακρίβεια, λέει το ΚΚΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα