ΑΘΗΝΑ
21:24
|
06.05.2024
Βασισμένο στο μυθιστόρημα του 1928 του Γερμανού συγγραφέα Έριχ Μαρία Ρεμάρκ για τη φρίκη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, η ταινία κέρδισε συνολικά 7 βραβεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το γερμανικό ριμέικ της αντιπολεμικής ταινίας «Ουδέν Νεότερον από το Δυτικό Μέτωπο» ήταν ο μεγάλος νικητής στα Βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου την Κυριακή, θριαμβεύοντας στις βασικές κατηγορίες στην τελετή που θεωρείται ως δείκτης για τα Όσκαρ του επόμενου μήνα.

Βασισμένο στο μυθιστόρημα του 1928 του Γερμανού συγγραφέα Έριχ Μαρία Ρεμάρκ για τη φρίκη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου από την οπτική γωνία ενός νεαρού Γερμανού στρατιώτη, το δράμα του Netflix είχε πρωταγωνιστήσει με 14 υποψηφιότητες στα βραβεία, καθιστώντας το μια από τις πιο αναγνωρισμένες μη αγγλόφωνες ταινίες στην ιστορία των BAFTA.

Η ταινία κέρδισε επτά συνολικά βραβεία: καλύτερης ταινίας, διασκευασμένου σεναρίου, ταινίας όχι στην αγγλική γλώσσα, σκηνοθεσίας για τον Έντουαρντ Μπέργκερ, φωτογραφίας, ήχου και πρωτότυπης μουσικής.

«Μια γερμανόφωνη ταινία νικήτρια, έχουμε ευλογηθεί με τόσες πολλές υποψηφιότητες και το να κερδίσουμε είναι απλά απίστευτο», είπε ο παραγωγός Μάλτε Γκρούνερτ στην ομιλία αποδοχής του βραβείου της καλύτερης ταινίας.

«Το ‘Ουδέν Νεότερον από το Δυτικό Μέτωπο’ αφηγείται μια ιστορία ενός νεαρού άνδρα που, δηλητηριασμένος από τη δεξιά εθνικιστική πολιτική προπαγάνδα, πηγαίνει στον πόλεμο νομίζοντας ότι είναι μια περιπέτεια, αλλά ο πόλεμος είναι κάθε άλλο παρά περιπέτεια. Αυτό είναι ένα από τα μηνύματα του σπουδαίου μυθιστορήματους του Ρεμάρκ και όταν ξεκινήσαμε συνέχιζε να φαίνεται σχετικό μήνυμα ακόμη και 100 χρόνια μετά την έκδοση του βιβλίου».

Ο Όστιν Μπάτλερ κέρδισε το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του Έλβις Πρίσλεϊ στο «Elvis». Ευχαρίστησε την οικογένεια Πρίσλεϊ στην ομιλία αποδοχής του Bafta. «Ελπίζω να σας έκανα περήφανο, αυτό σημαίνει τα πάντα για μένα», είπε ο Όστιν Μπάτλερ.

Η Κέιτ Μπλάνσετ κέρδισε το βραβείο α΄γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της ομοφυλόφιλης μαέστρου ορχήστρας του Βερολίνου, της οποίας η καριέρα καταρρέει λόγω ενός σκανδάλου κακοποίησης στο «Tár».

Η ταινία «Τα πνεύματα του Ινισέριν», για δύο τσακωμένους φίλους σε ένα νησί στις ακτές της Ιρλανδίας, κέρδισε το βραβείο της εξαιρετικής βρετανικής ταινίας, όπως αμφότερες τις κατηγορίες καλύτερου δεύτερου ρόλου, με τους Κέρι Κόντον και Μπάρι Κίογκαν.

Το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ απονεμήθηκε στην ταινία «Ναβάλνι», που είναι αφιερωμένη στον Ρώσο αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, ωστόσο ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της δεν μπόρεσε να παραστεί στην απονομή των BAFTA, για λόγους ασφαλείας.

Στην έναρξη της βραδιάς, η ηθοποιός Έλεν Μίρεν, βραβευθείσα με BAFTA και Όσκαρ για την ερμηνεία της ως Ελισάβετ στην ταινία «Η βασίλισσα», απέτισε φόρο τιμής στη μονάρχη που απεβίωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο εγγονός της βασίλισσας και πρόεδρος των BAFTA, πρίγκιπας Ουίλιαμ, ήταν παρών στην εκδήλωση, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Κέιτ Μίντλετον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έφυγε από την ζωή η Αντζελίκ Κουρούνη

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Απεβίωσε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα