ΑΘΗΝΑ
15:12
|
03.05.2024
Η συνάντηση ξεκινά μετά τις 7.30 στο Μέγαρο Μαξίμου με ατζέντα που συμπεριλαμβάνει διμερείς, περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έχει απόψε, λίγο μετά τις 7.30 μ.μ., ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν που έφθασε στην Αθήνα στις 17.30 στο πλαίσιο ευρύτερης ευρωπαϊκής περιοδείας.

Νωρίτερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, χαρακτήρισε «εξαιρετικά θετικό γεγονός» την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών επαναλαμβάνοντας την κοινή θέση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται στο «καλύτερο επίπεδο» των τελευταίων ετών.

Στην αποψινή συνάντηση Μητσοτάκη-Μπλίνκεν αναμένεται να τεθούν επί τάπητος θέματα όπως οι διμερείς σχέσεις, τα ελληνοτουρκικά, ο πόλεμος στην Ουκρανία, διεθνή και περιφερειακά ζητήματα αλλά και θέματα που άπτονται των εξελίξεων στο ενεργειακό πεδίο της ευρύτερης λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου.

Αύριο, νωρίς το πρωί, ο Μπλίνκεν θα μεταβεί στο υπουργείο Εξωτερικών για συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Στις 8.45 το πρωί οι δύο υπουργείο έχουν προγραμματίσει να κηρύξουν την έναρξη του τέταρτου γύρου Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ και μετά θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες Αμερικανών και Ελλήνων διπλωματών.

Θα ακολουθήσει η συνάντηση Μπλίνκεν-Δένδια και στις 10.30 θα κάνουν από κοινού δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Ο τρίτος γύρος Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2021 με ατζέντα συνομιλιών που συμπεριλάμβανε θέματα όπως: Περιφερειακά Ζητήματα, Άμυνα και Ασφάλεια, Επιβολή του Νόμου και Αντιμετώπιση της Τρομοκρατίας, Ανθρωπιστικές προκλήσεις και Ετοιμότητα για την αντιμετώπιση Καταστροφών, Εμπόριο και Επενδύσεις, Ενέργεια και Περιβάλλον, Διμερείς σχέσεις.

Διαδηλώσεις ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 κατά του Μπλίνκεν

Ευρύ κάλεσμα για συμμετοχή σε αντιπολεμική διαδήλωση έχουν απευθύνει μεταξύ άλλων το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση την Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ. με σημείο συνάντησης το Πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα.

Σε ανακοίνωση της ΚΝΕ επισημαίνεται πως η παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ που διοργανώνει η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, θα πραγματοποιηθεί με μεταξύ άλλων αιτήματα τον τερματισμό της συμμετοχής της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στα εδάφη της Ουκρανίας και την απεμπλοκή της χώρας μας από τα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Αντιπολεμική διαδήλωση προγραμματίζει αύριο, Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου, στις 19.30 στα Προπύλαια και το ΜέΡΑ25.

Το κόμμα με αφορμή τις επαφές του Αμερικανού υπουργού στην Αθήνα, απαιτεί να μην γίνει καμία φανερή ή κρυφή νέα αποστολή όπλων ούτε και νέα εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Πράσινο φως» στο Κίεβο να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Γερμανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα