ΑΘΗΝΑ
02:50
|
26.04.2024
Το σκίτσο του KAL του Economist για τη δικαστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Νετανιάχου στο Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν έξω από την Κνέσετ (το ισραηλινό κοινοβούλιο) με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης του Μπέντζαμιν Νετανιάχου για την αλλαγή του πλαισίου διορισμού των Ανώτατων Δικαστών, των αρμοδιοτήτων των δικαστηρίων και την παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική.

Το νομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε χθες Δευτέρα (20/2) προς ψήφιση έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην ισραηλινή κοινωνία. Αντιπολίτευση, πολίτες, δικαστικοί και νομικοί -μεταξύ άλλων κλάδων- καταδικάζουν το νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι παρέχει υπερξουσίες στην κυβέρνηση, ανατρέπει τις εύθραυστες ισορροπίες μεταξύ των τριών εξουσιών και συνιστά καταπάτηση των δημοκρατικών θεσμών της χώρας.

Από τα διάφορα σκίτσα, που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα, και ασκούν δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό του Ισραήλ και τους ακροδεξιούς κυβερνητικούς εταίρους του είναι αυτό του KAL, σκιτσογράφου του περιοδικού Economist. Μάλιστα, κάποιοι χρήστες στο Twitter, που αναδημοσιεύουν το εν λόγω σκίτσο στους λογαριασμούς τους, αναρωτιούνται πόσο γρήγορα θα χαρακτηριστεί «αντισημιτικό» και θα ζητηθεί το κατέβασμά του.  

«Όσοι πιστεύουν ότι η ανεξαρτησία των δικαστηρίων είναι θεμελιώδης για τη Δημοκρατία, ας σηκώσουν το χέρι», γράφει η λεζάντα στο σκίτσο του KAL, που δείχνει τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου να υψώνει το χέρι κρατώντας το κλομπ της εξουσίας του.

Στη ζυγαριά της Δικαιοσύνης στρογγυλοκάθεται ο πρωθυπουργός του Ισραήλ στο σκίτσο του Παλαιστίνιου εικονογράφου Μοχαμάντ Σαμπανέχ.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα