ΑΘΗΝΑ
23:37
|
05.05.2024
Ο πρώην πρωθυπουργός ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Τι δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές ανακοίνωσε ο πρώην πρωθυπουργός της περιόδου 2004-2009, Κώστας Καραμανλής. 

Ο Κώστας Καραμανλής εξέδωσε ανακοίνωση για την απόφασή του, τονίζοντας ότι στηρίζει πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και παραμένει πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία της, τις αρχές και τις αξίες της.

Κατά πληροφορίες, ο Κώστας Καραμανλής επικοινώνησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συζήτηση να πραγματοποιείται σε καλό κλίμα. Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να έχει εκφράσει την πρόθεσή του να είναι «παρών» στην προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του επισημαίνει τα εξής:

Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή.

Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα.

Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της. Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες.

Η αντίδραση Μητσοτάκη

Για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη και τον τόπο ευχαρίστησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον Κώστα Καραμανλή, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του δεύτερου ότι αποχωρεί από την ενεργό πολιτική δράση.

Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Καραμανλή για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη και τον τόπο. Προσωπικά, μάλιστα, δεν ξεχνώ ότι υπό τη δική του κομματική ηγεσία εντάχθηκα στην πολιτική.

Γνωρίζω ότι έχει πάντα στην καρδιά του τη Νέα Δημοκρατία. Πολύ περισσότερο σήμερα, που η καμπή στη δική του πολυετή διαδρομή συμπίπτει με το άνοιγμα νέων και αισιόδοξων οριζόντων για την πατριδα και το κόμμα μας.

Γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι, απ’ όπου και αν βρίσκεται, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης. Και θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα