ΑΘΗΝΑ
05:20
|
17.05.2024
«Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις» ήταν ένα από το σύνθημα που επικράτησε στην πορεία ως την πρεσβεία των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πορεία ως την αμερικανική πρεσβεία πραγματοποίησαν απόψε χιλιάδες μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διαμαρτυρόμενοι για τις επεμβάσεις των ΗΠΑ με αφορμή και την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στην Αθήνα.

«Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις» ήταν ένα από το σύνθημα που επικράτησε στην πορεία που κατέληξε στην πρεσβεία των ΗΠΑ χαρακτηρίζοντας τον Μπλίνκεν «ανεπιθύμητο» όπως χαρακτήρισαν «ανεπιθύμητη» και την πολιτική που ασκούν οι ΗΠΑ μετατρέποντας την Ελλάδα «σε ορμητήριο ιμπεριαλιστών».

Η Δημοφίλη Χαλκιώτη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, μιλώντας πριν την έναρξη της πορείας με κατάληξη την αμερικανική πρεσβεία, εξήγησε:

«Η παρουσία του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ μόνο δεινά προμηνύει για τον λαό και τη νεολαία της χώρας μας. Σηματοδοτεί την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Την κλιμάκωση της συμμετοχής της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία που μαίνεται εδώ και έναν χρόνο στο έδαφος της Ουκρανίας ενώ διαρκώς μεγαλώνουν οι κίνδυνοι μιας πιο γενικευμένης στρατιωτικής σύγκρουσης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Εκτροπή κίνησης οχημάτων επί της Αχαρνών, λόγω φωτιάς

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

Αναζητείται η 14χρονη Ισλάμ αλ Τζουμά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα