ΑΘΗΝΑ
12:07
|
28.04.2024
Μιλώντας απόψε στη Βαρσοβία σε πλήθος χιλιάδων ατόμων, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την πεποίθηση πως το «Κίεβο στέκεται ισχυρό» απέναντι στη Ρωσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πεποίθηση πως το «Κίεβο στέκεται ισχυρό» απέναντι στη Ρωσία ένα χρόνο μετά την έναρξη του πολέμου εξέφρασε απόψε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν από την Βαρσοβία. Προειδοποίησε επίσης για «δύσκολες και πικρές μέρες μπροστά» προσθέτοντας πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους «θα στηρίζουν την Ουκρανία για καιρό».

Επανέλαβε αρκετές φορές τον ισχυρισμό πως η Ρωσία «δεν θα νικήσει στην Ουκρανία» επισημαίνοντας επίσης την «ενότητα» των συμμάχων των ΗΠΑ στον πόλεμο που μαίνεται εδώ και ένα χρόνο με την ενεργό συμμετοχή των περισσότερων χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

«Ένα χρόνο πριν ο κόσμος περίμενε την πτώση του Κιέβου. Λοιπόν, μόλις ήρθα από το Κίεβο και μπορώ να σας αναφέρω πως το Κίεβο είναι ισχυρό» είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Αμερικανός Πρόεδρος. Στέκεται ολόρθο. Και το σπουδαιότερο, το Κίεβο στέκεται  ελεύθερο».

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν, παραδέχθηκε στη συνέχεια πως ο πόλεμος αυτός ήταν μία δοκιμασία και για τους συμμάχους των ΗΠΑ λέγοντας:

«Όταν η Ρωσία εισέβαλε, δε δοκιμάστηκε μόνο η Ουκρανία αλλά και όλος ο κόσμος αντιμετώπισε μία δοκιμασία όλων των εποχών. Η Ευρώπη δοκιμάστηκε. Η Αμερική δοκιμάστηκε. Το ΝΑΤΟ δοκιμάστηκε. Όλες οι δημοκρατίες δοκιμάστηκαν».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη «γενναιότητα του ουκρανικού λαού» και στην ενότητα των συμμάχων των ΗΠΑ και της Ουκρανίας στον πόλεμο, τονίζοντας:

«Η Αμερική, η Ευρώπη, ο συνασπισμός των χωρών από τον Ατλαντικό ως τον Ειρηνικό: Όλοι ήταν ενωμένοι. Η δημοκρατία έμεινε ισχυρή. Αντί για μία εύκολη νίκη, που είχε σκεφθεί και προέβλεψε, ο Πούτιν έμεινε με καμένα άρματα μάχης και με τις δυνάμεις της Ρωσίας σε σύγχυση».

Ακολούθως κατέφυγε στα γνωστά ρητορικά «δίπολα» περί σκότους και φωτός, περί «δημοκρατίας και αυταρχισμού» με χιλιάδες Πολωνούς να τον επευφημούν κρατώντας στα χέρια τις σημαίες της Πολωνίας, της Ουκρανίας και των ΗΠΑ.

Σε ευχαριστούμε, σε ευχαριστούμε, σε ευχαριστούμε Πολωνία» είπε κλείνοντας ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα