ΑΘΗΝΑ
10:50
|
02.06.2023
Υπαναχώρησε λέγοντας ότι δεν θα επιδιώξει να αλλάξει τον νόμο, εάν εκλεγεί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πυρά για την τοποθέτησή της ενάντια στους γάμους ομόφυλων δέχεται η επικρατέστερη διάδοχος της Νίκολα Στέρτζον, για την θέση της τοπικής πρωθυπουργού της Σκωτίας.

Η έως τώρα αρμόδια Οικονομικών Κέιτ Φορμπς, η οποία ανήκει στην Ευαγγελική Ελεύθερη Εκκλησία της Σκωτίας, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η πίστη της θα την εμπόδιζε να ψηφίσει υπέρ του να επιτραπεί σε ομόφυλα ζευγάρια να παντρευτούν.

Η 32χρονη πολιτικός, που δεν ήταν ακόμη βουλευτής όταν το κοινοβούλιο της Σκωτίας νομιμοποίησε τις ενώσεις ομοφυλοφίλων το 2014, δήλωσε επίσης δηλώσει ότι το να έχει παιδιά εκτός γάμου «θα ήταν λάθος» σύμφωνα με την πίστη της.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις αρκετοί βουλευτές απέσυραν την υποστήριξή τους από την Φορμπς, που θεωρούνταν, έως τώρα, φαβορί για την αντικατάσταση της Νίκολα Στέρτζον η οποία ανακοίνωσε την παραίτησή της την περασμένη εβδομάδα μετά από οκτώ χρόνια στην ηγεσία του κυβερνώντος Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας.

«Καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι έχουν πολύ ισχυρές απόψεις για αυτά τα θέματα», είπε η Φορμπς στο BBC, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις. «Νομίζω όμως ότι το κοινό θέλει τους πολιτικούς να απαντούν σε ευθείες ερωτήσεις με ευθείες απαντήσεις, και σίγουρα αυτό προσπάθησα να κάνω» πρόσθεσε, τονίζοντας παράλληλα ότι θα υπερασπιστεί μέχρι το τέλος το δικαίωμα όλων, σε μια πλουραλιστική και ανεκτική κοινωνία, να ζουν και να αγαπούν «χωρίς παρενόχληση και φόβο».

Τόνισε δε, ότι σε περίπτωση εκλογής της, δεν σκοπεύει να επιδιώξει να αλλάξει τον νόμο, επειδή η ισότητα στον γάμο είναι νόμιμο δικαίωμα και ως «υπηρέτης της δημοκρατίας» σέβεται απόλυτα και υπερασπίζεται αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: Μέχρι και ποινή φυλάκισης σε όσους παραβιάζουν τον νέο νόμο για τα social media

Αιματηρές διαδηλώσεις στη Σενεγάλη με εννέα νεκρούς

Σε ψηλούς τόνους η πολιτική αντιπαράθεση, στο φουλ οι εκλογικοί μηχανισμοί

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ κήρυξε τον πόλεμο εναντίον της διαφθοράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα