ΑΘΗΝΑ
05:46
|
18.11.2024
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Σιάτλ ψήφισε εναντίον της κάστας, ένα ταξικό σύστημα 3000 χρόνων που χωρίζει την ινδουιστική κοινωνία σε άκαμπτές ιεραρχικές ομάδες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Σιάτλ έγινε η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που απαγορεύει τις διακρίσεις λόγω κάστας μετά από ψηφοφορία από το δημοτικό συμβούλιο.

Η δημοτική σύμβουλος Κάσμα Σάβαντ, η οποία συνέταξε τη νομοθεσία, είπε ότι η καταπολέμηση της προκατάληψης της κάστας «είναι βαθιά συνδεδεμένη με την καταπολέμηση όλων των μορφών καταπίεσης».

Οι υποστηρικτές της απαγόρευσης λένε ότι είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί η επικράτηση της προκατάληψης της κάστας στις ΗΠΑ, το ταξικό σύστημα της Ινδίας που χρονολογείται πριν από 3.000 χρόνια και χωρίζει την ινδουιστική κοινωνία σε άκαμπτες ιεραρχικές ομάδες.

Το διάταγμα που ψηφίστηκε στο Σιάτλ την Τρίτη ακολουθεί παρόμοιες απαγορεύσεις για την προκατάληψη της κάστας που έχουν εισαχθεί στις πανεπιστημιουπόλεις των πανεπιστημίων των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια.

«Οι διακρίσεις σε κάστα δεν γίνονται μόνο σε άλλες χώρες», είπε η Σάβαντ, η οποία είναι η μόνη Ινδοαμερικανίδα στο δημοτικό συμβούλιο του Σιάτλ.

«Το αντιμετωπίζουν οι Νοτιοασιάτες Αμερικανοί και άλλοι μετανάστες εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας τους, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της τεχνολογίας, στο Σιάτλ και σε πόλεις σε όλη τη χώρα».

Η σοσιαλίστρια Κάσμα Σάβαντ, έχει μιλήσει στο παρελθόν ότι μεγάλωσε σε ένα νοικοκυριό της ανώτερης κάστας Ινδουιστών Βραχμάνων στην Ινδία και ότι ήταν μάρτυρας τέτοιων διακρίσεων.

Το μέτρο έχει αντιταχθεί από ορισμένες ινδουιστικές αμερικανικές ομάδες, οι οποίες υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση δεν είναι απαραίτητη καθώς η νομοθεσία των ΗΠΑ ήδη απαγορεύει τέτοιες διακρίσεις.

Σε ανοιχτή επιστολή, η Ινδουιστική Ομοσπονδία της Ουάσιγκτον είπε ότι, ενώ οι στόχοι του διατάγματος ήταν αξιέπαινοι, «αδικεί και στοχεύει μια ολόκληρη κοινότητα με βάση την εθνική καταγωγή και την καταγωγή τους για διαφορετική μεταχείριση».

Πρόσθεσαν ότι οι Ινδοαμερικανοί αποτελούσαν λιγότερο από το 2% του πληθυσμού της πολιτείας της Ουάσιγκτον και υποστήριξαν ότι υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία για εκτεταμένες διακρίσεις με βάση την κάστα.

Οι διακρίσεις κάστας έχουν απαγορευτεί στην Ινδία από το 1948, ωστόσο, οι διακρίσεις συνεχίζονται, ειδικά κατά των Νταλίτ, που κάποτε αποκαλούνταν «άθικτοι».

Σύμφωνα με τη δεξαμενή σκέψης του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι ΗΠΑ είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός για τους Ινδούς που ζουν στο εξωτερικό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι BRICS βάζουν στο ράφι το δολάριο;

Το Πολυτεχνείο ζει… μαζικά στους δρόμους και σε αγώνες ενάντια στον φασισμό

Παππάς: Ο κ. Μητσοτάκης πληρώνει όσα έκανε επί ΣΥΡΙΖΑ

Είκοσι τρεις συλλήψεις στο Μανιπούρ της Ινδίας μετά από βίαιες διαδηλώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα