ΑΘΗΝΑ
22:04
|
05.05.2024
Mε 141 ψήφους υπέρ, 7 κατά και 32 αποχές η μη δεσμευτική απόφαση καλεί τη Ρωσία να τερματίσει τις εχθροπραξίες στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε απόψε με 141 ψήφους υπέρ, 7 κατά και 32 αποχές μη δεσμευτική απόφαση που καλεί τη Ρωσία να τερματίσει τις εχθροπραξίες στην Ουκρανία και να αποσύρει τα στρατεύματά της από την χώρα.

Πριν εκδοθεί το ψήφισμα0 (που δεν έχει απολύτως καμία νομική ισχύ παρά μόνον συμβολική), απευθύνθηκαν στο σώμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ δεκάδες υπουργοί Εξωτερικών και ανώτεροι διπλωμάτες. Μεταξύ αυτών ήταν η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ που αμφισβήτησε την εκτίμηση χωρών που θεωρούν πως οι συνεχείς εξοπλισμοί της Ουκρανίας είναι σαν λάδι στη φωτιά. Ισχυρίστηκε δε πως τάχα η «Δύση δεν ήθελε ούτε διάλεξε αυτό τον πόλεμο και θα προτιμούσε να χρησιμοποιήσει όλη την ενέργεια και τα χρήματα που διαθέτει για να φτιάξει τα σχολεία της, να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή και να ενισχύσει την κοινωνική δικαιοσύνη».

UN General Assembly demands Russia withdraw troops from Ukraine | Russia- Ukraine war News | Al Jazeera

Αντίθετα, ο Κινέζος αναπληρωτής πρέσβης στον ΟΗΕ, Ντάι Μπινγκ τόνισε πως η χώρα του καλεί τη Ρωσία και την Ουκρανία να κάνουν βήματα ώστε να μειώσουν τη μεταξύ τους απόσταση, να ξαναρχίσουν τον άμεσο διάλογο το συντομότερο δυνατόν και «να δώσουν μία ευκαιρία σε έναν έγκαιρο τερματισμό της κρίσης και της ανοικοδόμησης της ειρήνης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα