ΑΘΗΝΑ
02:09
|
07.05.2024
Τα F-16 δεν αφορούν βραχυπρόθεσμα την εξέλιξη στο πεδίο της μάχης, αλλά την μακροπρόθεσμη άμυνα της Ουκρανίας, ανέφερε ο Τζακ Σάλιβαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη χορήγηση μιας νέας δόσης στρατιωτικής βοήθειας, αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στις δυνάμεις του Κιέβου ανακοίνωσε η Ουάσιγκτον, καθώς κλείνει ένας χρόνος από την έναρξη του πολέμου.

Την ανακοίνωση έκανε, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν, χωρίς να επεκταθεί σε λεπτομέρειες για το ποια όπλα περιλαμβάνει το συγκεκριμένο πακέτο.

Νωρίτερα, το κανάλι, επικαλούμενο ανώνυμο αξιωματούχο, ανέφερε ότι το νέο πακέτο βοήθειας δεν περιλαμβάνει εξοπλισμό από τα αποθέματα του Πενταγώνου αλλά για νέα κρατική παραγγελία.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος συνόδευσε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στην επίσκεψή στο Κίεβο στις αρχές της εβδομάδας, πρόσθεσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει διαρκώς «πώς να δώσει στην Ουκρανία τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για τη νίκη της».

Θύμισε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι «περισσότερο πυροβολικό, περισσότερα πυρομαχικά, περισσότερα HIMARS», πέρα από τη δέσμευση της κυβέρνησής του να στείλει περισσότερα ελαφριά τεθωρακισμένα και, αργότερα, άρματα μάχης βαρέος τύπου.

Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανή παροχή F-16 στην Ουκρανία, ο Σάλιβαν, είπε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη δεν αποτελούν βασική ικανότητα για τις ανάγκες της Ουκρανίας. «Δεν αφορούν βραχυπρόθεσμα την εξέλιξη στο πεδίο της μάχης. Τα F-16 είναι ένα ζήτημα για τη μακροπρόθεσμη άμυνα της Ουκρανίας», τόνισε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

ΟΟΣΑ: Αύξηση στο 5,8% ο πληθωρισμός για τον Μάρτιο

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα