ΑΘΗΝΑ
02:34
|
27.04.2024
Κρουζ από την Πιονγκγιάνγκ καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα εντείνουν τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τέσσερις στρατηγικούς πυραύλους Κρουζ ως μέρος στρατιωτικής άσκησης που σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης σχεδιάστηκε για να αποδείξει την ικανότητά της να διεξάγει πυρηνική αντεπίθεση.

Οι εκτοξεύσεις πραγματοποιήθηκαν καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα πραγματοποίησαν μια προσομοίωση στρατιωτικής άσκησης στην Ουάσιγκτον, με στόχο να οξύνουν την απάντησή τους στις πυρηνικές απειλές της Βόρειας Κορέας.

Οι τέσσερις πύραυλοι Hwasal-2 εκτοξεύτηκαν προς τη θάλασσα στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της κορεατικής χερσονήσου, ανέφερε το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA) σε αγγλόφωνο ρεπορτάζ του και έφτασαν σε έναν προκαθορισμένο στόχο αφού ταξίδεψαν σε τροχιές πτήσης μήκους 2.000 χιλιομέτρων.

Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε για πρώτη φορά ένα σύστημα πυραύλων Κρουζ μεγάλης εμβέλειας τον Σεπτέμβριο του 2021 και έκτοτε έχει χαρακτηρίσει τα συγκεκριμένα όπλα ως «στρατηγικά», υποδηλώνοντας ότι αναπτύσσονται με σκοπό να οπλιστούν με πυρηνικές κεφαλές.

Οι τελευταίες εκτοξεύσεις κατέδειξαν επιτυχώς την πολεμική ετοιμότητα των πυρηνικών δυνάμεων μάχης της Βόρειας Κορέας, οι οποίες ενισχύουν τις «δυνατότητες θανατηφόρου πυρηνικής αντεπίθεσης εναντίον εχθρικών δυνάμεων», ανέφερε το KCNA.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι αναλύει τον ισχυρισμό του Βορρά για τις εκτοξεύσεις. «Μέσα αναγνώρισης και επιτήρησης της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ παρακολουθούσαν στενά τη σχετική περιοχή που διεκδικεί ο Βορράς», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Αρχηγός του Μικτού Επιτελείου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. «Γίνεται μια ανάλυση για διάφορες πιθανότητες, συμπεριλαμβανομένου του εάν ο ισχυρισμός του Βορρά είναι αληθινός ή όχι».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα