ΑΘΗΝΑ
17:41
|
26.04.2024
Η απόφαση είναι στο πνεύμα των αποφάσεων για NOVARTIS και SIEMENS σχολιάζει ο πρώην υπουργός - Χρηματική ποινή στον Χρήστο Καλογρίτσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν από το Ειδικό Δικαστήριο, ο πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, που αφορά στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016, και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος δικάστηκε ως συνεργός του πρώην υπουργού.

Το δικαστήριο επέβαλε στον πρώην υπουργό την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή των 2 ετών, ενώ στον Χρήστο Καλογρίτσα επιβλήθηκε χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.

Την απόφαση ανακοίνωσε η πρόεδρος του Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα, ενώ στη δίκη παρίσταντο και ο αναπληρωτής εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας καθώς η τακτική εισαγγελέας Όλγα Σμυρλή είναι ασθενής.

Ο κ. Ασπρογέρακας, πρότεινε φυλάκιση ενός χρόνου για τον Παππά και έξι μηνών για τον Καλογρίτσα, όπως επίσης να διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα η περίφημη κατάθεση της γραμματέας του κ. Καλογρίτσα, Ε. Διαμαντή. Το δεύτερο έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας κατά την τελευταία συνεδρίαση είχε προτείνει την απαλλαγή των δύο κατηγορουμένων. «Ο Νίκος Παππάς δεν διέπραξε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Ούτε ο Καλογρίτσας διέπραξε τη συνέργεια στο αδίκημα αυτό», είχε αναφέρει η κ. Σμυρλή, τονίζοντας ότι «η διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες πραγματοποιήθηκε υπό πλήρη διαφάνεια και τήρηση της νομιμότητα».

Όπως με Novartis και Siemens σχολίασε ο Νίκος Παππάς

«Η απόφαση του ειδικού δικαστηρίου είναι στο πνεύμα των αποφάσεων για τις υποθέσεις NOVARTIS και SIEMENS», σχολίασε μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter ο πρώην υπουργός.

«Φαίνεται ότι για κάποιους δικαστές αθώος είναι όποιος ζημιώνει το δημόσιο και ένοχος όποιος με τις ενέργειες του εξασφαλίζει χρήματα για το δημόσιο. Για κάποιους δεν είχε καμία σημασία ούτε η αθώωση Κρέτσου για την ίδια υπόθεση, ούτε η εισαγγελική πρόταση που διέλυσε το κατηγορητήριο. Είναι απόλυτα ξεκάθαρο. Η δίκη αυτή ήταν πολιτική», τονίζει.

«Έγινε για να κρύψει ο Μητσοτάκης τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος, τους «γαλάζιους κοριούς» και τις «γαλάζιες ακρίδες». Η δίκη αυτή έγινε επειδή πλούσιοι συμπολίτες μας πλήρωσαν ψηφισμένους φόρους και αναγκάστηκαν να τηρήσουν το σύνταγμα».

«Η δίκη αυτή έγινε για να χτυπηθεί η παράταξη μας και να μην ξαναπληρώσουν οι πλούσιοι. Αλλά για αυτό δε θα αποφασίσουν κάποιοι δικαστές. Θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Ο οποίος με την εντολή του θα φέρει δικαιοσύνη παντού».

«Έχουμε κάνει το καθήκον μας και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον», καταλήγει.

Ο Νίκος Παππάς δεν είναι και δε νιώθει ένοχος

Η πρώτη αντίδραση από την πλευρά του Νίκου Παππά ήρθε μέσω των συνηγόρων του και αναφέρει πως ο εντολέας δεν θα ζητήσει να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά καθώς δεν νιώθει ένοχος.

«Η υπεράσπιση του Νίκου Παππά δεν ζητεί αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων. Κι αυτό, γιατί η υποβολή του αιτήματος σημαίνει έμμεση αναγνώριση της νομικής και ουσιαστικής ορθότητας της καταδικαστικής απόφασης και συνακολούθως της ενοχής του αιτούντος ελαφρυντικά. Ο Νίκος Παππάς δεν είναι και δε νιώθει ένοχος για παράβαση καθήκοντος, αλλά τουναντίον ακράδαντα πιστεύω ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών», δήλωσαν οι συνήγοροι του πρώην υπουργού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Τρένο με δυτικό οπλισμό κατέστρεψαν τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή του Ντονιέτσκ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Τέμπη: Προανακριτική για το μπάζωμα θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα