ΑΘΗΝΑ
15:22
|
19.05.2024
To ιρανικό κινητό σύστημα αεράμυνας Khordad 15 μελετάται ως ένα από τα κατάλληλα για να ενισχυθεί η αεράμυνα της Συρίας απέναντι στις γκανγκστερικές επιθέσεις του…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την είδηση της «πιθανής» αποστολής και ανάπτυξης ιρανικών συστημάτων αεράμυνας στη Συρία ώστε να αναχαιτιστούν οι σποραδικές πλην εντεινόμενες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές μετέδωσε σήμερα το απόγευμα η ιρανική κρατική τηλεόραση, την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Η Συρία πρέπει να ξανακτίσει δίκτυο αεράμυνας και χρειάζεται βόμβες ακριβείας για τα μαχητικά της αεροσκάφη. Είναι πολύ πιθανό να δούμε τον εφοδιασμό ιρανικό ραντάρ και πυραύλων αεράμυνας όπως είναι το σύστημα Khordad 15 για να ενισχυθεί η αεράμυνα της Συρίας» ανέφερε το ιρανικό κρατικό δίκτυο.

Στο ίδιο ρεπορτάζ του ιρανικού δικτύου έγινε αναφορά στην αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησε το Ισραήλ το περασμένο Σαββατοκύριακο με στόχο συνάντηση Σύρων και Ιρανών αξιωματούχων  και στελεχών της λιβανέζικης Χεζμπολάχ που συζητούσαν την κατασκευή drone (σ.σ.μη επανδρωμένα αεροσκάφη). Από την επιδρομή που έγινε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (19/2) στη συνοικία Καφάρ Σούσαχ της Δαμασκού σκοτώθηκαν πέντε άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 15.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Σχέση καλής γειτονίας μόνο αν η Τουρκία αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων

Σλοβακία: Δεν κινδυνεύει πλέον η ζωή του πρωθυπουργού Φίτσο μετά την επίθεση

Συνετρίβη απόπειρα πραξικοπήματος στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Κεραμέως: Μετά τις Ευρωεκλογές η επέκταση της επιστολικής στις εθνικές εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα