ΑΘΗΝΑ
12:12
|
23.04.2024
Το μήνυμα του Ουκρανού προέδρου για την συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη του πολέμου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για χρονιά νίκης των ουκρανικών δυνάμεων έκανε λόγο ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε μήνυμά του, μέσω Twitter, για την συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη του πολέμου.

«Στις 24 Φεβρουαρίου, εκατομμύρια από εμάς κάναμε μια επιλογή. Να μην υψώσουμε λευκή σημαία αλλά μπλε και κίτρινη. Να μην τραπούμε σε φυγή. Να αντισταθούμε και να πολεμήσουμε. Ήταν ένας χρόνος πόνου, θλίψης, πίστης και ενότητας. Και αυτή τη χρονιά θα παραμείνουμε αήττητοι. Ξέρουμε πως το 2023 θα είναι η χρονιά της νίκης μας!», επεσήμανε.

Σε άλλο βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα με τίτλο «το αήττητο έτος», ο Ζελένσκι εμφανίζεται να κάθεται στο γραφείο του. Θυμάται πώς απευθύνθηκε στους Ουκρανούς πριν από ένα χρόνο σε μια βιαστική ανακοίνωση, καθώς ξεκινούσε η εισβολή της Ρωσίας στη χώρα.

«Πριν ένα χρόνο, την ημέρα αυτή, από το ίδιο μέρος, περίπου στις 7 το πρωί απευθύνθηκα σε εσάς με μια σύντομη ανακοίνωση που διήρκησε μόνο 67 δευτερόλεπτα», αναφέρει ο Ζελένσκι στο 15λεπτο βίντεο.

«… είμαστε δυνατοί. Είμαστε έτοιμοι για τα πάντα. Θα νικήσουμε τους πάντες. Έτσι ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Η πιο μακρά ημέρα της ζωής μας. Η πιο δύσκολη ημέρα στη σύγχρονη Ιστορία. Ξυπνήσαμε νωρίς και δεν έχουμε κοιμηθεί έκτοτε», τονίζει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χατζηδάκης: Μείωση 50% στις τραπεζικές χρεώσεις για ποσά έως 10 ευρώ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Εκθέτει κυβέρνηση Μητσοτάκη για αστυνομική βία και υποκλοπές

Βρετανία: Πράσινο φως για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα