ΑΘΗΝΑ
09:56
|
19.05.2024
Υπό κατάληψη ένας ακόμη χώρος Πολιτισμού, με το Θέατρο Ολύμπια να προστίθεται στη λίστα των δεκάδων καταλήψεων με σύνθημα «δώστε χώρο στον χορό».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπό κατάληψη με κεντρικό σύνθημα «Δώστε Χώρο στον Χορό» βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής το Ολύμπια – Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», με έναν ακόμη χώρο Πολιτισμού να προστίθεται στις δεκάδες πλέον καταλήψεις στις οποίες έχουν προχωρήσει σπουδαστές/-τριες και εργαζόμενοι στον καλλιτεχνικό χώρο, στο πλαίσιο των μαζικών κινητοποιήσεων για την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022 βάσει του οποίου εκμηδενίζονται τα πτυχία των αποφοίτων των καλλιτεχνικών σχολών.

«Καταλαμβάνουμε το Ολύμπια ως πράξη αλληλεγγύης στις υπάρχουσες καταλήψεις καλλιτεχνών, με στόχο να δημιουργήσουμε μια εστία ζύμωσης και αγώνα που θα στεγάσει τις διεκδικήσεις του κλάδου μας. Οι άνθρωποι του χορού, δίχως στέγη για την τέχνη και το επάγγελμά μας ανοίγουμε χώρο για τον χορό μέσα από την πολιτική μας δράση στο κατειλημμένο Ολύμπια» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το συντονιστικό όργανο της κατάληψης του Θεάτρου. 

Την ίδια ώρα, οι σπουδαστές και εργαζόμενοι στον χώρο του χορού επαναλαμβάνουν ότι «το ΠΔ 85/2022 αντλώντας από το θολό τοπίο ισοτίμησης των πτυχίων ανώτερης εκπαίδευσης αποτελεί ξεκάθαρη υποβάθμιση των σπουδών μας και ευθεία επίθεση του κράτους στον καλλιτεχνικό κόσμο. Επιχειρεί να υποβαθμίσει περαιτέρω τις εργασιακές μας συνθήκες συνθλίβοντας τα ελάχιστα αναχώματα ζωτικής σημασίας που είχαμε καταφέρει να ορθώσουμε με τις μέχρι τώρα συλλογικές μας διεκδικήσεις».

«Τα αιτήματα της άμεσης τροποποίησης του, της επαγγελματικής αξίας των πτυχίων μας και η ανάγκη ίδρυσης κρατικής στέγης χορού και πανεπιστημιακού τμήματος χορού αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του αγώνα μας» επισημαίνει το Συντονιστικό της κατάληψης, συμπληρώνοντας ότι «μαχόμαστε ενάντια στη στοχευμένη προσπάθεια εξαθλίωσης των ζωών μας, απαντώντας σε ένα σύστημα εκμετάλλευσης, μέσω της συλλογικοποίησης και οραματιζόμενα έναν κόσμο ελευθερίας και ισότητας».

«Ορθώνουμε τις φωνές μας, φωνάζοντας “10, 100, 1000 καταλήψεις” και σας καλούμε να στηρίξετε την κατάληψη Ολύμπια και τον κλιμακούμενο αγώνα των καλλιτεχνών» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με παραίτηση από την κυβέρνηση Νετανιάχου απειλεί ο Μπένι Γκαντς

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα