ΑΘΗΝΑ
10:00
|
04.07.2024
Η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε ένα πολυετές σχέδιο γενικού προϋπολογισμού, το οποίο περιλαμβάνει αύξηση κατά περίπου 2,8 δισ. δολάρια για ενδεχόμενο χτύπημα κατά του Ιράν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε ένα πολυετές σχέδιο γενικού προϋπολογισμού, το οποίο περιλαμβάνει αύξηση κατά περίπου 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια για ενδεχόμενο χτύπημα κατά του Ιράν, μετά από 36 ώρες συζητήσεων, μεταδίδει το Asharq Al-Awsat.

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου καυχήθηκε ότι ενέκρινε τον προϋπολογισμό, λέγοντας ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για ένα πολυετές σχέδιο για τις υπηρεσίες ασφαλείας και τον στρατό.

Επεσήμανε τη σημασία της συμφωνίας, η οποία, όπως είπε, έγινε ομόφωνα με τον υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκαλάντ και τον υπουργό Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς, «με λίγη βοήθεια από την πλευρά μου».

Ο Νετανιάχου εξήγησε ότι ο προϋπολογισμός θα επιφέρει αλλαγή στην πορεία της στρατιωτικής θητείας και στην επιβράβευση των στρατιωτών για την υπηρεσία. Είπε ότι θα παράσχει την κατάλληλη οικονομική ανταμοιβή σε στρατιώτες και αξιωματικούς, ενώ θα συντομεύσει την περίοδο υπηρεσίας προκειμένου να μειωθεί η περίοδος εμπλοκής στην αγορά εργασίας, η οποία, όπως είπε, αποτελεί μια τεράστια αλλαγή για την ασφάλεια του Ισραήλ και για την ισραηλινή οικονομία.

Η έγκριση του προϋπολογισμού έρχεται δύο ημέρες αφότου ο Τεντ Κόλμπερτ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boeing Defense, Space & Security, ανακοίνωσε στο Τελ Αβίβ ότι το Ισραήλ είχε ζητήσει την αγορά 50 αεροσκαφών F-15EX και τον εκσυγχρονισμό όλων των μαχητικών F-15.

Το Ισραήλ σχεδιάζει να ζητήσει από τις ΗΠΑ να πουλήσουν τη νέα βόμβα GBU-72 στον ισραηλινό στρατό. Η βόμβα ζυγίζει 5.000 λίβρες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να χτυπήσει υπόγειες ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Ο ισραηλινός στρατός είχε λάβει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στον προϋπολογισμό του 2021 για να αγοράσει όπλα για τον πιθανό πόλεμο με το Ιράν. Φέτος, ζήτησε επιπλέον 3 δισεκατομμύρια δολάρια, από τα οποία έλαβε 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αστάνα: Υπό διεξαγωγή η σύνοδος κορυφής της SCO-Ως νέο μέλος αναμένεται η Λευκορωσία

Τέλος στη φιλοπαλαιστινιακή κατάληψη του Πανεπιστημίου του Τορόντο

Αξιωματούχοι της Fed ανοιχτοί στην αύξηση επιτοκίων εάν ο πληθωρισμός παραμείνει

Διεθνές Δικαστήριο: Έγκριση της παρέμβασης στην υπόθεση γενοκτονίας κατά της Μιανμάρ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα