ΑΘΗΝΑ
03:59
|
19.04.2024
Ανώτερος αξιωματούχος της Σουηδικής Υπηρεσίας Ασφαλείας επιβεβαίωσε ότι το PKK και οι ομοϊδεάτες του κουρδικές ομάδες λαμβάνουν σημαντική χρηματοδότηση στη Σουηδία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανώτερος αξιωματούχος της Σουηδικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (SAPO) επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, ή PKK, και οι ομοϊδεάτες του κουρδικές ομάδες λαμβάνουν σημαντική χρηματοδότηση στη Σουηδία, αναφέρει το Middle East Monitor.

Η αναπληρώτρια επικεφαλής αντιτρομοκρατικής του SAPO, Σουζάνα Τρέχορνινγκ, είπε σε τηλεοπτική δημοσιογράφο: «Δεν θα αποκαλύψω το ποσό, αλλά μπορώ να πω ότι η οργάνωση PKK λαμβάνει μεγάλο ποσό χρηματοδότησης στη χώρα μας».

Η ίδια επεσήμανε ότι η SAPO εργάζεται συνεχώς για τον εντοπισμό των ατόμων που εμπλέκονται στη χρηματοδότηση της οργάνωσης, σημειώνοντας ότι ένα άτομο συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα επειδή εισέπραξε «δικαιώματα» από καταστήματα για το PKK. Η οργάνωση έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική ομάδα από πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής του ΝΑΤΟ της Σουηδίας, Όσκαρ Στένστρομ, δήλωσε στις 29 Ιανουαρίου ότι η χώρα του έχει μεγαλύτερο μερίδιο χρηματοδότησης του PKK σε σύγκριση με τη Φινλανδία. Και οι δύο χώρες επιδιώκουν την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι μια τριμερής συνάντηση μεταξύ Τουρκίας, Φινλανδίας και Σουηδίας θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαρτίου στις Βρυξέλλες για να συζητηθούν οι δύο προσπάθειες για ένταξη στη συμμαχία.

Η Τουρκία, η Σουηδία και η Φινλανδία υπέγραψαν τριμερές Μνημόνιο Κατανόησης στις 18 Ιουνίου του περασμένου έτους σχετικά με την ένταξη των Σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ, αφού δεσμεύτηκαν να ανταποκριθούν στα αιτήματα της Άγκυρας σχετικά με τη συνεργασία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα