ΑΘΗΝΑ
22:05
|
05.07.2024
Το Μινσκ και το Πεκίνο θα υπογράψουν μια σειρά εγγράφων για τη συνεργασία, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής, της οικονομίας και του εμπορίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Μινσκ και το Πεκίνο θα υπογράψουν μια σειρά εγγράφων για τη συνεργασία, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής, της οικονομίας και του εμπορίου, κατά την επίσκεψη του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο στην Κίνα, δήλωσε τη Δευτέρα ο Κινέζος απεσταλμένος στη δημοκρατία Σίε Σιαογιόνγκ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Θα υπογραφούν διάφορα έγγραφα σε τομείς όπως η πολιτική, η οικονομία, το εμπόριο, τα οικονομικά, η βιομηχανία, η γεωργία, η επιστήμη και η τεχνολογία, ο αθλητισμός, ο τουρισμός, η υγειονομική περίθαλψη, η διαπεριφερειακή συνεργασία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και άλλοι», είπε σε συνέντευξή του για την BelTA.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο, οι πλευρές θα έχουν μια εις βάθος ανταλλαγή απόψεων για τις διμερείς σχέσεις, καθώς και για κύρια διεθνή και περιφερειακά ζητήματα.

«Κάθε επίσκεψη του Αλεξάντερ Λουκασένκο στην Κίνα φέρνει πρόοδο στις διμερείς σχέσεις και γίνεται ένα γεγονός ορόσημο στην ιστορία των σχέσεων Κίνας-Λευκορωσίας», πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

Ο Λουκασένκο θα πραγματοποιήσει κρατική επίσκεψη στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας στις 28 Φεβρουαρίου και στις 2 Μαρτίου. Θα έχει διαπραγματεύσεις με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ τόσο με περιορισμένη όσο και με διευρυμένη συμμετοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #20: Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις

ΥΠΕΞ: Καινοφανής πρακτική η έκπτωση του Φρέντι Μπελέρη

Οργή Μπορέλ για την επίσκεψη Όρμπαν στη Μόσχα

Φον ντερ Λάιεν: Απάντηση μετά από 2 μήνες στην επιστολή Μητσοτάκη για την ακρίβεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα