ΑΘΗΝΑ
22:02
|
15.05.2024
Η Κριμαία είναι αναπόσπαστο μέρος της Ρωσίας και η επιστροφή της στην Ουκρανία είναι αδύνατη, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κριμαία είναι αναπόσπαστο μέρος της Ρωσίας και η επιστροφή της στην Ουκρανία είναι αδύνατη, δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

Όταν ρωτήθηκε εάν η Μόσχα θα μπορούσε να φανταστεί μια κατάσταση όπου η Κριμαία θα γινόταν ξανά μέρος της Ουκρανίας, απάντησε αρνητικά. «Είναι αναπόσπαστο μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», τόνισε ο εκπρόσωπος της προεδρίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέθεσε νωρίτερα ότι οι πιθανές συμφωνίες για το ζήτημα της Ουκρανίας θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν διάταξη για το Κίεβο να πάρει τον έλεγχο της Κριμαίας και ορισμένων άλλων εδαφών στο μέλλον.

Μετά το πραξικόπημα του Φεβρουαρίου 2014 στην Ουκρανία, οι αρχές της Κριμαίας διεξήγαγαν δημοψήφισμα για την επανένωση με τη Ρωσία. Οι περισσότεροι ψηφοφόροι υποστήριξαν την ιδέα (96,7% στην Κριμαία και 95,6% στην πόλη της Σεβαστούπολης), με τη συμμετοχή να αγγίζει το 80%. Τον Μάρτιο του 2014, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε μια συνθήκη για την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία στις 18 Μαρτίου 2014, η οποία επικυρώθηκε από την Ομοσπονδιακή Συνέλευση στις 21 Μαρτίου 2014.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση της Χεζμπολάχ σε βάση του Ισραήλ σε βάθος 35 χιλιομέτρων

Όχι στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα είπαν απόψε χιλιάδες πολίτες στην Αθήνα

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Φίτσο μετά την πολιιτκή δολοφονική απόπειρα

Στα τηλέφωνα με Μπλίνκεν και Ισμαήλ Χανίγια ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα