ΑΘΗΝΑ
18:45
|
19.05.2024
Η ακροδεξιά κατοχική κυβέρνηση του Ισραήλ ενέκρινε την Κυριακή ένα νομοσχέδιο το οποίο, εάν γίνει νόμος, θα επιτρέψει την εκτέλεση Παλαιστινίων κρατουμένων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ακροδεξιά κατοχική κυβέρνηση του Ισραήλ ενέκρινε την Κυριακή ένα νομοσχέδιο το οποίο, εάν γίνει νόμος, θα επιτρέψει την εκτέλεση Παλαιστινίων κρατουμένων, ανέφερε το Arab48.com. Το νομοσχέδιο προτάθηκε από τον ακροδεξιό υπουργό Εθνικής Ασφάλειας Itamar Ben-Gvir.

«Το δικαστήριο [θα μπορεί να] επιβάλει τη θανατική ποινή σε οποιονδήποτε διαπράττει φόνο για εθνικούς λόγους εναντίον των πολιτών του Ισραήλ», ανέφεραν ο Μπεν-Γκβίρ και ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε κοινή δήλωση, μεταδίδει το Middle East Monitor.

Η Παλαιστινιακή Αρχή καταδίκασε την έγκριση του νομοσχεδίου και είπε ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. «Η θανατική ποινή παραβιάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού στη ζωή, τη μη διάκριση και την αυτοδιάθεση», δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής. «Είναι ένα σκληρό, βάρβαρο και απάνθρωπο νομοσχέδιο που έχει τις ρίζες του στην εβραϊκή υπεροχή και αποσκοπεί ακριβώς στο να αρνηθεί στον παλαιστινιακό λαό το δικαίωμά του να υπάρχει και την ανθρωπιά του».

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να σκοτώνει τους Παλαιστίνιους δυσανάλογα και εκούσια, θα τους καταδικάσει πλέον αυθαίρετα σε θανατοποινίτες. «Το Κράτος της Παλαιστίνης προειδοποιεί για τις επικίνδυνες επιπτώσεις του νομοσχεδίου της θανατικής ποινής και θεωρεί το Ισραήλ πλήρως υπεύθυνο για τις εγκληματικές πολιτικές και τους νόμους του». Κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να δράσει εναντίον της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναγκαστική προσγείωση για τον πρόεδρο του Ιράν κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Κασσελάκης: Σχέση καλής γειτονίας μόνο αν η Τουρκία αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα