ΑΘΗΝΑ
17:30
|
20.09.2024
Ο Ρώσος Πρόεδρος κατηγόρησε δυτικές μυστικές υπηρεσίες πως επιδιώκουν την ενεργοποίηση τρομοκρατικών πυρήνων εντός Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε σήμερα τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες ότι αφενός χρησιμοποιούν εξτρεμιστές κατά της χώρας του, αφετέρου προσπαθούν να «αποκαταστήσουν» τη λειτουργία τρομοκρατικών πυρήνων στη Ρωσία.

Μιλώντας σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας, FSB, ο Πούτιν τόνισε πως είναι «επείγον καθήκον» για τη χώρα η αντιμετώπιση της «αυτής της τρομοκρατικής απειλής» προσθέτοντας:

«Εδώ και έναν χρόνο, έχει αυξηθεί ο αριθμός τέτοιων εγκλημάτων, που προφανώς συνδέονται με τις προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου να αναπτύξει τρομοκρατικές μεθόδους. Αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά. Τους χρησιμοποιούσαν στο Ντονμπάς εδώ και πολύ καιρό».

Σε επόμενο σημείο κατηγόρησε τη Δύση πως υποστηρίζοντας το Κίεβο έναντι της Μόσχας δεν έπαψε ποτέ να χρησιμοποιεί «ριζοσπάστες και άλλους ακραίους για τα συμφέροντά τους, παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις περί καταπολέμησης της διεθνούς τρομοκρατίας».

Putin Gives Russia a Glimpse of a Future Without Him

«Πάντα χρησιμοποιήσουν ο,τιδήποτε είχαν εύκαιρο εναντίον μας. Χρησιμοποιούν ό,τι μπορούν. Πάντα έτσι λειτουργούσαν και θα συνεχίσουν να λειτουργούν» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος Πρόεδρος σύμφωνα με ρεπορτάζ του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου Russia Today (RT).

Στη συνέχεια, ο Πούτιν εξήρε τις επιχειρήσεις των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών  FSB  στις πρώτες γραμμές του μετώπου αλλά «και πίσω από τις γραμμές του εχθρού» στη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία επαινώντας το «κουράγιο, τον επαγγελματισμό, την αποφασιστικότητά τους για την ασφάλεια της Ρωσίας».

Υποστήριξε τέλος πως οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν αποκτήσει «πολύτιμη εμπειρία στο να εκτελούν τα καθήκοντά τους κάθε φορά ακόμη πιο αποτελεσματικά».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ (upd)

Αναβάλλεται για λίγο η επίσκεψη Νετανιάχου στις ΗΠΑ

Ζαχάροβα: Θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης τα ουκρανικά κέντρα κράτησης στο Κουρσκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα