ΑΘΗΝΑ
05:36
|
27.07.2024
Θεωρητικά η Ρωσία είναι έτοιμη ακόμα και τώρα να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, αλλά χρειαζόμαστε χρόνο, λέει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Είναι πολύ νωρίς για μια συμφωνία για πλήρη αντικατάσταση του δολαρίου ως νομίσματος που κυριαρχεί στις διεθνείς συναλλαγές, εκτίμησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Izvestia, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Θεωρητικά, η Ρωσία είναι σε θέση να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση ακόμα και τώρα, αλλά χρειαζόμαστε χρόνο προκειμένου μια τέτοια απόφαση να στεφθεί με επιτυχία» τόνισε.

Πρόσθεσε δε ότι η διαδικασία αποδολοαροποίησης βρίσκεται σε εξέλιξη με αρκετές χώρες να έχουν ήδη ξεκινήσει σταδιακά να αναπτύσσουν νέες επιλογές για την πραγματοποίηση των πληρωμών τους και να βασίζονται περισσότερο στα εθνικά τους νομίσματα, αν και το ποσοστό των πληρωμών αυτών παραμένει πολύ μικρό σε σύγκριση με τον συνολικό παγκόσμιο κύκλο εργασιών σε δολάρια.

Πρόκειται για μια διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει, τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, και είναι «μη αναστρέψει, από τη στιγμή που η αξιοπιστία του δολαρίου ως αποθεματικό νόμισμα έχει κλονιστεί και είναι δύσκολο να αποκατασταθεί».

«Αυτή η διαδικασία είναι μη αναστρέψιμη, από τη στιγμή που η αξιοπιστία του αποθεματικού νομίσματος έχει κλονιστεί, είναι δύσκολο να τη διατηρήσουμε», είπε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η ιστορική οινοποιία «Τσάνταλης»

Μικρή παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Με ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ναι στη συγχώνευση Attica Bank-Παγκρήτιας

Δεν τα βγάζουν πέρα 4 στους 10 Αμερικανοί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα