ΑΘΗΝΑ
09:18
|
19.05.2024
Θα συναντηθεί με ηγέτες και αξιωματούχους χωρών -«κλειδιά» ώστε να επιβεβαιώσει την «βιώσιμη δέσμευση των ΗΠΑ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περιοδεία σε χώρες της Μέσης Ανατολής ξεκινά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 4 και 5 Μαρτίου,  ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Τζόνσον.

Η περιοδεία του Αμερικανού υπουργού Άμυνας (που έπεται των πρόσφατων επισκέψεων του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν  και του Αμερικανού συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, Τζέικ Σάλιβαν) αφορά περιοχές ευθύνης της «Κεντρικής Διοίκησης» του αμερικανικού στρατού για τη Μέση Ανατολή και θα έχει διάρκεια αρκετές μέρες.

Για λόγους ασφαλείας αποσιωπήθηκαν οι χώρες στις οποίες θα μεταβεί το επόμενο διάστημα ο Αμερικανός υπουργός και το ακριβές πρόγραμμα της περιοδείας του στο πλαίσιο της οποίας θεωρείται βέβαιη η επίσκεψη στο Ισραήλ και ενδεχομένως στην έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, Πατ Ράιντερ, τόνισε πως ο Όστιν θα συναντηθεί με ηγέτες και αξιωματούχους χωρών-«κλειδιά» της περιοχής ώστε αφενός να επιβεβαιώσει την «βιώσιμη δέσμευση των ΗΠΑ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής» και αφετέρου να συζητήσει τρόπους στενότερης συνεργασίας για την αύξηση της περιφερειακής ασφάλειας και την αποτροπή πιθανών απειλών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα